Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Danıştay, Milli Parklar’da yapılaşmaya izin veren yönetmeliği durdurdu

Danıştay, Milli Parklar Yönetmeliği’nde plansız yapılaşmaya yol açan yönetmeliği durdurdu. Danıştay, Orman Mühendisleri Odası’nın “Milli Parklar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin”in, 2873 sayılı Milliparklar...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2014 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2014 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Danıştay, Milli Parklar Yönetmeliği’nde plansız yapılaşmaya yol açan yönetmeliği durdurdu.

Danıştay, Orman Mühendisleri Odası’nın “Milli Parklar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin”in, 2873 sayılı Milliparklar Kanunu'na aykırı olduğu gerekçesiyle açtığı davada yürütmeyi durdurmaya karar verdi. Danıştay 6 ıncı Dairesinde devam eden E:2014/3674 nolu davada, Yönetmeliğin 1 inci maddesinde yer alan “ve kamu yararı açısından vazgeçilmez ve kesin bir zorunluluk arzeden” ifadesinin yürütmesinin durdurulmasına karar verildi.

Dava konusu Yönetmelik ile Milliparklar Yönetmeliğinin 5 inci maddesine “Ancak; içme suyu temini açısından yapımı aciliyet gösteren ve kamu yararı açısından vazgeçilmez ve kesin bir zorunluluk arzeden tesisler için uzun devreli gelişme planı/gelişme planı şartı aranmaz. İlgili kurumların görüşleri alındıktan sonra yapılan bu tesisler uzun devreli gelişme planlarına/gelişme planlarına işlenir.”hükümleri eklenmişti.

Orman Mühendisleri Odası, yaptığı açıklamada, “Böylece milliparklarda her türlü yapılaşmanın önünü açan ve Yönetmeliğe içme suyu temini gerekçesinin arkasına sığınılarak ustalıkla yerleştirilen, ranta açık tehlikeli ifadelerin yürütmesi durdurulmuştur.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.