Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DAEŞ bu kez 'yağmurla' vuracak! Son derece tehlikeli...

Önce İstanbul için hava durumu uyarısı geldi ardından Mardin, Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak için kükürtlü yağmur uyarısı verildi. İşte meteorolojinin yeni hava durumu tahmini.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DAEŞ bu kez 'yağmurla' vuracak! Son derece tehlikeli...
Bugün hava durumu tahminleri Musul'dan gelen kükürtlü yağmur bulutlarıyla ilgili oldu. Meteoroloji yeni hava durumuyla birlikte arka arkaya uyarılar geçti. İlk uyarı İstanbul'daki hava durumu için yapıldı, ardından Diyarbakır, Hakkari ve Gaziantep başta olmak üzere doğu ve güneydoğudaki iller için alarm geldi.

DEAŞ’ın hava saldırılarını engellemek için ateşe verdiği Musul’un güneyindeki kükürt tesisinden yayılan zehirli gazlarla yüklü bulutlar Türkiye'ye ulaştı.
NASA'nın yayınladığı haritada kükürt yüklü bulutların etkileyeceği bölge gösterilmişti. Bugün de o bölgede yağmur var. Meteoroloji uzmanları yağışların kükürtlü ve asit yüklü olduğu konusunda uyarı yapıyorlar.

METEOROLOJİDEN UYARI BU İLLER DİKKAT!
Beklenen yağmurlar bugün güneydoğu anadolu bölgesinde başladı. Meteoroloji yayınladığı son hava durumunda bazı iller için alarm verdi. Bu illerden güneydoğu anadolu bölgesinde bulunan Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari ile Bitlis, Siirt ve Batman asit yağmuru riski altında olan yerler. Uzmanlar bugünkü yağmurun altında kalınmamasını ve yağmur suyunun tüketilmemesini öneriyor.
Asit dolu bulutların 7 gün boyunca havada asılı kalabildiği de vurgulanıyor.

Hakkari’de ‘zehirli gaz’ telaşı
Hakkari'de etkili olan sağanak yağmur belirli aralıklarla etkisini sürdürürken, vatandaşları ise zehirli gaz telaşı sardı. Vatandaşlar, Musul'daki Kükürt fabrikasının yanması sonucunda atmosfere yayılan zehirli gaz nedeniyle tedirginlik içinde olduklarını belirtti.

Sabah saatlerinde aniden etkili olan sağanak yağmur ve akabinde oluşan sis, şehir merkezini görünmez hale getirdi. Şehir merkezinde yağmur etkisini sürdürürken, yüksek kesimler ise beyaza büründü. Karayolları yetkilileri, olası kaya düşmelerine karşı Hakkari-Van karayolunda yolculuk yapanların dikkatli olması uyarısında bulundu.

Hava tahmin raporlarına göre ise, Hakkari il genelinde yağışların perşembe gününe kadar devam edeceğini açıklandı.

Her ne kadar asılsız bile olsa Hakkari'de birçok kişi yakınlarını arayarak yağışlar boyunca evden çıkılmaması uyarısında bulunduğu öğrenildi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.