Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dadaş'ın Aziziye'de destanlaştırdığı ruh canlandırılacak

Tarihe '93 Harbi' olarak geçen 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı'nda düşmana karşı kahramanca bir savunmanın yapıldığı tabyalarda tarihi hafızanın yeniden canlandırılması ve halkın bu konudaki bilincinin artırılması için '9 Kasım Tabyalar...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dadaş'ın Aziziye'de destanlaştırdığı ruh canlandırılacak
Tarihe '93 Harbi' olarak geçen 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı'nda düşmana karşı kahramanca bir savunmanın yapıldığı tabyalarda tarihi hafızanın yeniden canlandırılması ve halkın bu konudaki bilincinin artırılması için '9 Kasım Tabyalar Platformu' kuruldu.

Bazı kamu kurum ve kuruluşların idarecileriyle sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yer aldığı platform, ilk toplantısını Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda; Nene Hatun öncülüğünde 9 Kasım 1877 tarihinde Aziziye tabyalarına Rus ordularının üzerine yürüyen Erzurumluların kahramanlığını anlamak ve bir bilinç oluşturmak için her yıl aynı tarihte ve bayram namazı saatinde Aziziye Tabyası'na yürüme kararı alındı.

Vali Ahmet Altıparmak, toplumda tarih bilinci oluşturmanın düşmanlığı artırmak olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi. Erzurum’un milli ve dini bayramlarının yanında, Atatürk’ün Erzurum’a gelişi ve 23 Temmuz Erzurum Kongreleri gibi önemli günleri olduğuna dikkat çeken Vali Altıparmak, "8-9 Kasım 1877 tarihi Erzurum ruhunun 'ben' olmaktan çıkıp 'biz' olduğu ve şahlandığı bir gündür." dedi.

'Kahramanlık hafızası olmayan geleceğin simülasyonunu yapamaz' diyen Vali Altıparmak, düzenlenecek yürüyüşü halkın ve toplumun bütün kesiminin sahipleneceğini kaydetti. Toplantı sonunda '9 Kasım’da Bayram Namazı Vaktinde Tabyalara Yürüyoruz' sloganı ile başlatılan çalışma için Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı başkanlığında yürütme kurulu oluşturuldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.