Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhuriyet’in 90. yılı kutlamaları Anıtkabir’de düzenlenen törenle başladı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Anıtkabir'de tören düzenlendi. Anıtkabir'deki tören, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığındaki devlet erkanının Aslanlı Yol'un başında yerini almasıyla başladı....

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet’in 90. yılı kutlamaları Anıtkabir’de düzenlenen törenle başladı
Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Anıtkabir'de tören düzenlendi. Anıtkabir'deki tören, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığındaki devlet erkanının Aslanlı Yol'un başında yerini almasıyla başladı. Törene Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Anayasa Başkanı Haşim Kılıç, Bakanlar Kurulu üyeleri, , kuvvet komutanları, yüksek yargı mensupları, milletvekilleri, bazı siyasi parti temsilcileri katıldı. Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesinin önüne gelen devlet erkanı, Cumhurbaşkanı Gül'ün mozoleye çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Gül, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Cumhurbaşkanı Gül Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı; “Aziz Atatürk milletimizin yönetimde söz sahibi sağlayan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Önderliğinizde kurtuluş destanını yazan milletimiz Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma hedefi doğrultusunda sarsılmaz bir irade ve kararlılıkla ilerlemektedir. Bir asra yaklaşan cumhuriyetimizin kazanımları sayesinde bugün Türkiye'nin her alanda yükselen bir ülke küresel bir cazibe merkezi haline gelmesinin gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin görkemli başarılarıyla övünüyor emanetinize kararlılıkla sahip çıkıyor kazanımlarımızı yeni hamlelerle daha da yukarılara taşımak için azimle ve inançla çalışıyoruz. Cumhuriyet bayramında millet olarak hatıranız önünde saygıyla eğiliyor size minnet duygularımızla birlikte şükranlarımızı sunuyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.