Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhuriyet'in 90. yılı Atatürk Kültür Merkezi’nde coşkuyla kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi (AKM) tören alanında resmi geçit düzenlendi. Törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Genelkurmay...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet'in 90. yılı Atatürk Kültür Merkezi’nde coşkuyla kutlandı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi (AKM) tören alanında resmi geçit düzenlendi. Törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel de bulunuyor. AKM’de düzenlenen törene ilk kez Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da katıldı. Türk bayrağı, Atatürk resmi ve Cumhurbaşkanlığı forsu taşıyan paraşütçülerin atlayışı hem protokol hem de vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı.

29 Ekim Cumhuriyet bayramları törenleri Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törenlerle coşkuyla kutlandı. Saat 11.15 civarında başlayan törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanısıra Başbakan Recep Tayyyip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, yüksek yargı organlarının başkanları ve kabine üyeleri katıldı. Törenlere ayrıca Cumhurbaşkanı Gül’ün eşi Hayrunnisa Gül, Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Çiçek’in eşi Gülten Çiçek ile Genelkurmay Başkanı Özel’in eşi Kamuran Özel de katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül tören alanına üstü açık arabayla geldi. Jandarma ve polis motorize ekiplerinin eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Gül, tören birliklerini ve vatandaşları selamladı. Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşların kendisine yönelik sevgi gösterilerine el sallayarak karşılık verdi.

TÜRK BAYRAĞI TAŞIYAN PARAŞÜTÇÜLERİN GÖSTERİSİNI VATANDAŞLAR AYAKTA ALKIŞLADI

Tören, Cumhurbaşkanı Gül'ün protokoldeki yerini almasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesiyle devam eden tören, öğrencilerin şiirler okuması ve halk oyunları gösterisi ile devam etti. Ardından Türk Hava Kurumu ve TSK paraşütçüleri atlayış gerçekleştirdi. Türk bayrağı, Atatürk posteri ve cumhurbaşkanlığı forsu taşıyan paraşütçülerin atlayışı hem protokol hem de vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı.

Türk bayraklarının ve sancakların geçişinde protokolün tamamı ayağa kalkarak, bayrak ve sancakları selamladı. Daha sonra Polis Akademisi ve Polis Koleji öğrencileri, Kara, Deniz ve Hava Harp Okulu öğrencileri, Kara, Deniz, Hava ve Jandarma askerlerinden oluşan karma tabur, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı geçiş yaptı. Motorize polis birlikleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi motorize zabıta ekipleri geçişleri izledi. Türk Kara Kuvvetleri'ne ait zırhlı araçlar, füze ve topçu birlikleri ile taarruz ve genel amaçlı helikopterler törene katıldı.

Ayrıca Türk Hava Kuvvetleri'ne ait helikopterler ve savaş uçakları geçiş yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.