Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhuriyet Bayramı Manisa'da coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Manisa'da da coşkulu bir şekilde kutlandı. Kutlamalar, Vali Abdurrahman Savaş’ın makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Hükümet konağı önündeki törende Vali Savaş, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Garnizon...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Bayramı Manisa'da coşkuyla kutlandı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Manisa'da da coşkulu bir şekilde kutlandı. Kutlamalar, Vali Abdurrahman Savaş’ın makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Hükümet konağı önündeki törende Vali Savaş, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan vatandaşların, öğrencilerin ve askerî birliklerin bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Vali Savaş, Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. yıldönümüne ulaşmanın ve kutlamanın büyük mutluluğunu ve coşkusunu millet olarak yaşadıklarını ve bunun haklı gururunu duyduklarını söyledi. Cumhuriyetin Türk milletinin Atatürk'ün önderliğinde, bağımsızlığına olan mutlak inancıyla Birinci Dünya Savaşı'nın galiplerine karşı verdiği özgürlük mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı’nın değerli bir meyvesi olduğunu belirterek, “Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, bizlere ilanından günümüze ülkemizin katettiği mesafeyi değerlendirme, belirlediğimiz hedeflere ulaşma yolunda ne durumda olduğumuzu görme, yeni hedef ve stratejiler geliştirme imkanı sağlamaktadır. Cumhuriyet, Anadolu'da kurulan Türk egemenliğinin sürekliliği için büyük bir deha tarafından düşünülmüş ve birtakım güvence ilkelerle donatılmış bir halk yönetimidir. Bu ilkeler ve yönetim sistemi sayesinde bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bölgesinde güvenli, insan haklarına, sosyal devlet ilkelerine dayanan, laikliği ve hukukun üstünlüğünü içselleştirmiş, belli bir gelişmişlik düzeyine ulaşmış ve gelişme eğilimini sürekli devam ettiren, sağlıklı bir demokrasiye sahip tek ülke konumundadır. Cumhuriyetimizin bu kazanımları hepimizi gururlandırmaktadır.” dedi. 29 Ekim gününün, işgal ve esaret acılarını en derinden yaşayan Manisalılar için daha bir anlamlı olduğunu düşündüğünü dile getiren Savaş, “Hür ve bağımsız yaşamanın değerini, Manisalılar büyük tarihsel acılarla öğrenmişlerdir. Bu nedenle atalarına olan vatan ve özgürlük borçlarını da çalışkanlıklarıyla ödemektedirler.” diye konuştu.

Ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Belediye Konservatuvarı Halk Oyunları Ekibi ve Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu Jimnastik Ekibi gösteri yaptı. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen spor yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ, CHP Milletvekili Özgür Özel, Vali Savaş, Başkan Ergün ve Garnizon Komutanı Arslan tarafından verildi. Tören geçişiyle sona eren kutlamalara ayrıca Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askerî erkân ve çok sayıda vatandaş katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.