Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhuriyet Bayramı Erzincan'da coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Erzincan’da da coşku içerisinde kutlandı. Cumhuriyet Bayramı, Erzincan’da Ordu Caddesi üzerinde yapılan törenlerle kutlandı. Vali Abdurrahman Akdemir, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Bayramı Erzincan'da coşkuyla kutlandı
Cumhuriyet Bayramı yurt genelinde olduğu gibi Erzincan’da da coşku içerisinde kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı, Erzincan’da Ordu Caddesi üzerinde yapılan törenlerle kutlandı. Vali Abdurrahman Akdemir, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır, öğrenci grupları ve halkın bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende konuşma yapan Vali Abdurrahman Akdemir, “Bugün, Cumhuriyetimizin 90’ncı yılını birlikte kutlamanın mutluluk, coşku ve heyecanı içindeyiz. Cumhuriyet Bayramı hepimize kutlu olsun. 19 Mayıs 1919'da Ulu Önder Atatürk’ün Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de ‘Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare şekli, cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.” dedi.
Askeri ve öğrenci gruplarının tören geçişinin ardından Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sona erdi.

CHP’LİLER ALTERNATİF KUTLAMA YAPTI

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla CHP Erzincan İl Başkanlığının organizasyonuyla alternatif kutlama düzenlendi. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programa CHP Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık, CHP İl Başkanı İsmail Arslan ve partililer katıldı. CHP İl Başkanı İsmail Arslan’ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Partililer daha sonra kortej eşliğinde Fevzipaşa Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdüler.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan partililere hitaben konuşma yapan CHP İl Başkanı İsmail Arslan, partililerin bayramını kutlayarak, herkesin Cumhuriyet’e sahip çıkmasını istedi. CHP Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık ise “Bizler Cumhuriyet’in nasıl kurulduğunu çok iyi biliyoruz. O yokluk zamanında, bütün dünyanın yedi düveline saldırdığı zamanda Atatürk ve arkadaşlarının hangi zorluklarla Cumhuriyet'i nasıl kurduğunu çok iyi biliyoruz ve bunu herkes biliyor. Ama Atatürk’ün kurduğu, arkadaşlarının bu zamana kadar getirdiği Cumhuriyet şu anda ne yazık ki bayramları bile kutlamada engellemeler ile karşılaşıyoruz.” dedi. Yapılan konuşmanın ardından CHP Milletvekili Dr. Muharrem Işık ve partililer hep birlikte çalınan müzikler eşliğinde halaylar çekti ve grup olaysız bir şekilde dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.