Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhuriyet Bayramı Balıkesir'de de coşkuyla kutlandı

Cumhuriyetin ilanının 90. yıldönümü, bütün yurtta olduğu gibi Balıkesir'de de coşkuyla kutlandı. Kuvayi Milliye Meydanı'nda düzenlenen törende sahne alan mehter takımının konseri vatandaşları coşturdu. Balıkesir Valiliği tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Bayramı Balıkesir'de de coşkuyla kutlandı
Cumhuriyetin ilanının 90. yıldönümü, bütün yurtta olduğu gibi Balıkesir'de de coşkuyla kutlandı. Kuvayi Milliye Meydanı'nda düzenlenen törende sahne alan mehter takımının konseri vatandaşları coşturdu.

Balıkesir Valiliği tarafından organize edilen program, Vali Ahmet Turhan'ın sabah saatlerinde makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Daha sonra Atatürk Stadı önünde devam eden törende Vali Turhan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Fahri Kır halkın bayramını kutladı. Kutlamalara AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, CHP Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut, 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Fethi Alpay, Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve diğer vatandaşlar katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ile tören alanındaki yerlerini alan vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu.

Törende konuşan Vali Turhan, Türk milletinin dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak verdiği millî mücadelenin sonunda Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin 90. yıldönümünün coşkuyla kutlandığını söyledi. Cumhuriyeti ayakta tutan yegâne kuvvetin milletin kendisi olduğuna dikkat çeken Turhan, "Cumhuriyetimiz bu topraklar üzerinde yaşayan, tasada ve kıvançta bir, yüreği bayrak ve vatan sevgisiyle dolu olan Anadolu insanımızın bölünmez bütünlüğünün en güzel tezahürüdür. Türk milleti, bugün geldiğimiz noktadan daha aydınlık yarınlara, ancak cumhuriyetle varabileceğinin bilincindedir. Türkiye'yi, cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın en büyük on ülkesi seviyesine çıkarma hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmalıyız. Bunu başarmak sadece halkımızın refahı için değil, cumhuriyetin bekası, bölge barışı ve dünya barışı için de büyük önem taşımaktadır." dedi.

Konuşmanın ardından Çiğdem Batubey Ortaokulu öğrencisi Beyza Toğan, "Cumhuriyet", Rahmi Kula Anadolu Lisesi öğrencisi Enes Emirşah ise "Akdeniz'e Doğru" isimli şiiri okudu. Bandırma Sanatsal ve Kültürel Sportif Faaliyetler Araştırma ve Geliştirme Gençlik ve Spor Derneği Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileri de büyük alkış aldı. Ayrıca Balıkesir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de bir gösteri sundu. Karesi Mehteran Takımı'nın konserinden sonra tören, sivil ve askerî öğrencilerin geçişiyle sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.