Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Gül’ün Cumhuriyet Bayramı ve doğum günü telefon trafiği

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebrikleri yanı sıra doğum günü tebrikleri de almaya devam ediyor. Çankaya Köşkü'ndeki resmi kabul töreninden sonra Gül'ü dünya liderlerinin de telefonla arayarak kutladıkları öğrenildi....

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebrikleri yanı sıra doğum günü tebrikleri de almaya devam ediyor. Çankaya Köşkü'ndeki resmi kabul töreninden sonra Gül'ü dünya liderlerinin de telefonla arayarak kutladıkları öğrenildi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü telefonla arayarak Cumhuriyet’in kuruluşunun 90. yıl dönümünü tebrik etti. Her iki lider, ayrıca Gül’ün doğum gününü de kutladı. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhammedov, bu sabah Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü telefonla arayarak, Cumhuriyetin kuruluşunun 90. yıl dönümünü tebrik etti, ayrıca Cumhurbaşkanı Gül’ün doğum gününü kutladı. Görüşmede, Türkmen-Türk dostluğuna büyük önem verdiğini belirten Berdimuhamedov, gerek şahsı gerekse Türkmen halkı adına Türk halkının Cumhuriyet Bayramı’nı kutladığını ifade ederek, kardeşlik bağlarıyla birbirine bağlı olan iki ülke arasındaki ilişkileri her alanda daha da derinleştirmek istediklerini kaydetti.

Çankaya Köşkü’nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül de muhatabına, Türkmen halkının dostluğuna büyük değer verdiklerini, gerçekleştirilen bu telefon görüşmesinin iki halk arasındaki dostluğun en güzel nişanesi olduğunu söyledi. İki ülke arasında ekonomi, kültür ve enerji alanlarında yakın bir iş birliği sergilendiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, bundan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtti.

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI ALİYEV’DEN TEBRİK TELEFONU

Cumhurbaşkanı Gül, kendisini arayan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve doğum günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Gül’e tebriklerini iletti. Cumhurbaşkanı Gül de, güzel dilekleri için Cumhurbaşkanı Aliyev’e teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Gül görüşmede, Cumhurbaşkanı Aliyev ile Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısı vesilesiyle iki hafta sonra Türkiye’de görüşeceklerini belirterek, iki ülke arasındaki temas ve istişareleri ara vermeden sürdürmenin önemli olduğunu söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.