Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Gül, TÜBİTAK bilim ödüllerini verdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül himayesinde, Çankaya Köşkü'nde '2013 TÜBİTAK Bilim Özel ve Teşvik Ödülleri Töreni düzenlendi. Törene; Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Avrupa Birliği (AB) Bakanı...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Gül, TÜBİTAK bilim ödüllerini verdi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül himayesinde, Çankaya Köşkü'nde '2013 TÜBİTAK Bilim Özel ve Teşvik Ödülleri Töreni düzenlendi. Törene; Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen 48. Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü'nde Bilim Ödülü Fizik ve Elektrik-Elektronik alanındaki çalışmalarıyla Prof. Dr. Alphan Sennaroğlu, Sağlık Bilimleri alanında Prof. Dr. Cihan Yurdaydın, Mühendislik Bilimlerinde Prof. Dr. Yusuf Altıntaş, Sosyal Bilimlerde Prof. Dr. Utku Ünver, Temel Bilimlerde Yrd. Doç. Dr. İnanç Adagideli ve ayrıca çeşitli alanlarda Prof. Dr. Sibel Akar, Doç. Dr. Zübeyir Çınkır, Doç. Dr. Mustafa Özgür Güler, Yrd. Doç. Dr. Coşkun Kocabaş, Doç. Dr. Selçuk Aktürk, Doç. Dr. Seda Keskin Avcı, Doç. Dr. Haluk Külah, Prof. Dr Münire Erman Akar, Doç. Dr. Zekai Halıcı ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim Mısırlıoğlu ödüle layık görüldü. TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü'nün sahibi ise Moleküler Biyoloji alanındaki başarılarıyla Doç. Dr. Turgay Ünver oldu.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin bilim, teknoloji ve araştırmaya büyük önem verdiğini söyledi. Ünlü filozof ve bilim adamı İbn-i Sina'nın 'Bilim ve sanat takdir edilmediği yerden göç eder' sözünü hatırlatan Gül, devletin de artık konuya bu bakış açısıyla yaklaştığını ifade etti.

Yurt dışından teknoloji transferiyle yola devam etmenin mümkün olmadığını dile getiren Gül, ülkenin mutlaka teknolojiyi üretmesi, tasarlaması ve ihraç etmesi gerektiğinin şart olduğunu kaydetti. Yurt dışındaki Türk bilim adamlarının ülkeye dönüşünün hızlandığına dikkat çeken Gül, geçen yıla göre beş kat artış yaşandığını söyledi. Gül, konuşmasında önemli bir tespitte bulundu. Vakıf üniversitelerinin de devlet üniversiteleriyle eşit şekilde Ar-Ge desteklerinden faydalanması gerektiğini anlatan Gül, kendisine bu konuda talepler iletildiğini aktardı.

Ödül aldığı için teşekkür konuşması yapanlardan Prof. Dr. Yusuf Altıntaş ise yaşadığı sıkıntıları anlattı. Aldığı parayı memleketi Denizli Bekilli'nin üniversitelerde okuyan öğrencilerine burs olarak bağışladığını açıkladı. Üniversite yönetimlerini de eleştiren Altıntaş, Türkiye'deki akademik verimliliği ikincil konuma düşüren yönetim kültürünün yenilenme zamanının geldiğini vurguladı. Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Gül, alanlara ödüllerini verdi ve toplu fotoğraf çektirildi.



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.