Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Gül, kendi adını taşıyan üniversiteyi açtı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Dünyaya açık, sorgulayabilen, başka ırk ve kültürlere açık bir üniversite ortamı oluşturmamız gerekir.” dedi.     Kayseri’de kendi adını taşıyan üniversitenin akademik yıl açılış...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Gül, kendi adını taşıyan üniversiteyi açtı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Dünyaya açık, sorgulayabilen, başka ırk ve kültürlere açık bir üniversite ortamı oluşturmamız gerekir.” dedi.

    Kayseri’de kendi adını taşıyan üniversitenin akademik yıl açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Gül, Kayseri’de kendi adını taşıyan ve bu yıl ilk defa öğrenci alan Abdullah Gül Üniversitesi’nin 2013 – 2014 akademik yıl açılış törenine katıldı. Açılış konuşmasını yapan AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, “Umarım insanlığın ihtiyaç duyduğu insanlar yetiştiririz. Ülkemizin büyük hedeflerini gerçekleştirmesinde üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız.” dedi. Profesör Sabuncuoğlu, tersine beyin göçünde AGÜ’nün ilk 4 üniversite arasına girdiğini ifade etti.

    Eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte törene katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, “Eşim ve ben gerçekten bu buluşmaya çok önem verdik.” diyerek kendi isminin bir üniversiteye verilmesinden duyduğu onuru dile getirdi. AGÜ öğrencileriyle sohbet eden Cumhurbaşkanı Gül, öğrencilerden çok etkilendiğin belirterek, “Gayet bilinçli bir öğrenci kesimini gördüm burada. Siz öğretim elemanları bunları en iyi şekilde eğiteceksiniz.” dedi.

    "KAYSERİ ÜNİVERSİTELER ŞEHRİ"

    Kayseri’nin ‘üniversiteler şehri’ haline geldiğini ifade eden Gül, “Erciyes Üniversitesi’yle övünüyoruz. Nuh Naci Yazgan ve Melikşah Üniversiteleri de kendilerini kanıtlamışlar.” diye konuştu.

    Bir ülkenin kalkınması ve gelişmesi için önemli olanın beşeri sermayesi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı, “Ülke olarak da bunun bilincinde olduğumuzdan 2003 yılından beri ülkenin en büyük bütçesi eğitime gitmektedir.” dedi.

    "ÜNİVERSİTELERE SORUMLULUK DÜŞÜYOR"

    “Binalar önemlidir. Ama orada neler yapıldığı çok daha önemlidir. Büyük para eden şey içidir. Üniversite ve eğitimi de öyle görmek lazım. Barakalarda eğitim yapan dünyada çok okullar var. Türkiye bunun bilincine varmıştır ve varmak zorundadır.” sözlerine yer veren Cumhurbaşkanı Gül, kamu olarak üniversitelere verilen imkanlar karşısında beklentilerinin olduğunu, öğrencilerin öğretim üyelerinin emaneti olduğunu altını çizdi.

    "KISITLAMALAR KALDIRILMALI"

    Yabancı öğretim görevlisi ve öğrenci kısıtlamalarına da değinen Abdullah Gül, “Bütün üniversiteler için rekabetçi, vatan sevgisi güçlü, dünyaya açık, sorgulayabilen, dinleyen, başka ırk ve kültürlere açık bir üniversite ortamı oluşturmamız gerekir. Onun için yabancı öğretim görevlisi ve öğrenci getirilmesini desteklerim. Bu konudaki kısıtlamaların kaldırılmasını bir katkı olarak görürüm.” diye konuştu.

    Tören sonunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, öğrenciler ve akademik personelle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.