Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Gül: En iyi iyileşme adaletin dağıtımındaki iyileşmedir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, temelini attığı Kayseri Adalet Sarayı’nın açılışında; en iyi iyileşmenin adalet ve adaletin dağıtımındaki iyileşme olduğunu söyledi. Dünyada adliye binaların çok görkemli olduğuna dikkat çeken Gül,...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Gül: En iyi iyileşme adaletin dağıtımındaki iyileşmedir
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, temelini attığı Kayseri Adalet Sarayı’nın açılışında; en iyi iyileşmenin adalet ve adaletin dağıtımındaki iyileşme olduğunu söyledi. Dünyada adliye binaların çok görkemli olduğuna dikkat çeken Gül, Türkiye’nin gelişigüzel adliye binalarından kurtulmaya başladığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri’de yeni yapılan Adalet Sarayı’nın resmi açılışını gerçekleştirdi. Adalet Bakanı Sadullah Ergün ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da hazır bulunduğu açılış töreninde Cumhurbaşkanı Gül, son yıllarda Türkiye’deki hayata geçirilen demokratikleşme hamlelerinden söz ederek, ‘‘Şüphesiz ki iyileşmenin sonu yoktur. En önemli şey, adalet ve adaletin dağıtımındaki iyileşmedir. Herhangi birimiz bireysel olarak haksızlığa uğradığımızda meselenin ne kadar önemli olduğunu o zaman fark ederiz.’’ şeklinde konuştu. Adalet dağıtıcıların en iyi şekilde yetiştirilmesi gerektiğini ifade eden Gül, gelişi güzel hukuk fakültelerin açılmaması gerektiği vurgusunda bulundu.

Eşi Hayrünnisa Gül’ün de katıldığı törende Cumhurbaşkanı Gül, ulaşılmak istenen nihai noktanın adalet olduğunu ifade ederek, ‘‘ Kanun hukukun en baskıcı rejimlerinde de vardır. Önemli olan adaletin gerçekten tecellisidir.’’ sözlerine yer verdi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ndeki (AİHM) Türkiye’nin son dönemde imajının düzelmesinden memnuniyet duyduğunu kaydeden Gül, dünyanın birçok ülkesinde en görkemli binaların adalet sarayları olduğundan söz etti. Bunun adalete ve hukukun üstünlüğüne verilen önemin göstergesi olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, ‘‘Üzülerek ifade etmek isterim ki, çok uzun yıllar memleketimizde adalet imajına yakışmayan, gelişigüzel binalarda adalet hizmetleri verilmeye gayret edilirdi. Bu durum adliye çalışanları, hakim ve savcıları olumsuz etkilemekteydi. Son yıllarda memnuniyetle görüyorum ki yüksek yargı binaları başta olmak üzere birçok ilimizin adalet sarayları yeniden yapıldı ya da yapılıyor.’’ dedi.

BAKAN ERGÜN: ADALETTE FİZİKİ MEKAN BEŞ KAT ARTTIRILDI

Adalet Bakanı Sadullah Ergün de, vatandaşların daha kaliteli ve hızlı adalet almasının bakanlık olarak öncelikleri arasında olduğunu kaydetti. Güncelliğini kaybetmiş olan mevzuat altyapısının komple yenilendiğini ifade eden Ergün, bugün itibariyle adalette fiziki mekanların beş kat arttırıldığını anlattı. Bakanlık olarak yaptıkları çalışmalardan detaylı bilgiler sunan Ergün, yargı hayatında hayata geçirdikleri sistemlerden birisi olan arabulucuk sisteminden söz etti.
Kayseri Valisi Orhan Düzgün ise konuşmasında ‘‘Kentimize yakışır Adalet Sarayı’na kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz’’ diyerek herkese hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmaların sonunda toplu kurdela kesimi yapılarak açılış töreni sona erdi

Temeli Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün attığı ve 65 duruşma salonu bulunan Kayseri Adalet Sarayı en son teknik imkanlarla donatıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.