Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Husumet ve kutuplaşmanın bu ülkeye faydası yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, husumet ve kutuplaşmanın ülkeye faydasının olmadığının altını çizerek “Tam tersine, yasakları ve kısıtlamaları kaldırdıkça, uhuvveti, dayanışmayı güçlendirdikçe ekonominin de büyüdüğünü,...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, husumet ve kutuplaşmanın ülkeye faydasının olmadığının altını çizerek “Tam tersine, yasakları ve kısıtlamaları kaldırdıkça, uhuvveti, dayanışmayı güçlendirdikçe ekonominin de büyüdüğünü, görürüz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) 19. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Rixos Hotel’de gerçekleştirilen TESK’in Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin kalkınmasına yaptıkları katkılardan dolayı esnaf ve sanatkârlara teşekkür etti. TESK’in ülkenin en önemli örgütlerinden birisi olduğunu ifade eden Erdoğan, esnaf sadece alan-satan kişi olmadığını, semtin ve mahallenin toplumsal doku ve adaletin teminatı olduğunu söyledi. Erdoğan, “Bağımsız güçlü bir ülke isek bunu en çok da esnaf ve sanatkârımıza borçluyuz. Gelmiş geçmiş tüm Ahileri minnetle yad ediyorum.” dedi.

‘BİSMİLLAH DİYOR OLMANIN HEYECANINI SİZLERLE YAŞIYORUM’

10 Ağustos’ta ülke tarihinde ilk kez halkın doğrudan Cumhurbaşkanını seçtiğini ve 12. Cumhurbaşkanı olarak ilk kez TESK’in Genel Kurulu’nda katılımcılara seslendiğini ifade etti. Bu tarzda kitlesel ilk buluşmayı kendisinde ayrı bir heyecana sebep olduğunu kaydeden Erdoğan, “Bismillah diyor olmanın heyecanını sizlerle yaşıyorum” dedi. Erdoğan, Yeni Türkiye’nin esasında unutulanların tekrar hatırlandığı ülke olacağını kaydetti.

‘YENİ TÜRKİYE, VAHŞİ BİR KALKINMA MODELİ DEĞİL’

Türkiye’nin bir yandan geleceğe yürüyüş olduğunu ifade eden Erdoğan son 200 yıl içinde bize unutturulan ne varsa bizi tarihimizden uzaklaştırdığını söyledi. Yeni Türkiye ile unutturulanların yeniden hatırlanmaya başladığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim ticaret kültürümüzde acımasız rekabet diye bir mefhum asla olmamıştır. Güçlünün zayıfı ezdiği, büyük balığın küçük balığı yuttuğu bir düzen bizim medeniyetimizde kendisine asla yer bulmamıştır. Bedeli ne olursa olsun zenginleşme bizim tasvip edeceğimiz bir ilerleme ve kalkınma tarzı olamaz. Yeni Türkiye, acımasız, vahşi, vicdanı olmayan bir kalkınma modeli değil.” dedi.

ERDOĞAN: HUSUMET VE KUTUPLAŞMANIN BU ÜLKEYE FAYDASI YOKTUR

Artık ülkenin enerjisinin faydası olmayan gerilim ve kamplaşmalara ayrılmaması gerektiği üzerinde duran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yasakların, kısıtlamaların bu ülkeye faydası yoktur. Husumetlerin, kamplaşmanın, kutuplaşmanın bu ülkeye faydası yoktur. Tam tersine, yasakları ve kısıtlamaları kaldırdıkça, uhuvveti, dayanışmayı güçlendirdikçe ekonominin de büyüdüğünü, sofradaki ekmeğin de çoğaldığını görürüz.” şeklinde konuştu.

‘SABOTAJLARA İTİBAR ETMEYECEĞİZ’

Çözüm sürecinden de söz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörün maddi boyutuyla en çok esnaflara zarar verdiğini söyledi. Esnafın artık kepenk kapatmadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sabotajlara itibar etmeyeceğiz. Kim illerimizde çözüm sürecini tahrip etmek amacı ile sabotaj amaçlı kurulmuş tuzaklara asla düşmeyeceğiz. Gençlerin ölmediği, kepenklerin kapatılmadığı, sokakların çatışma alanına dönmediği bir süreci yakaladık.” şeklinde konuştu. Esnaf ve sanatkarlardan çözüm süreci için destek isteyen Erdoğan, terörün bedelinin sadece Doğu’daki anne baba ya da esnafların ödemediği üzerinde durdu. Erdoğan, “Türkiye’nin önünde bu meseleyi çözmekten başka bir seçenek yoktur.” ifadelerini kullandı.

TESK GENEL BAŞKANI: GEZİ EYLEMLERİ İLE ÜLKEDEKİ DİRLİK VE HUZUR BOZULMAYA ÇALIŞILDI

Açılış konuşmasını yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ahiliğe verdiği önemden dolayı teşekkür ederek “Siz, Ahiliği marka yaptınız” diye konuştu. Gezi eylemleri ile ülkedeki dirlik ve huzurun bozulmaya çalışıldığını iddia eden Palandöken, esnaf ve sanatkâr bu süreçte önemli yara aldığını kaydetti. Palandöken, esnaf ve sanatkârların büyüyen Türkiye içinde desteğe ihtiyaç duyduğunu belirtti.

TESK’in Ankara’da ki Genel Kurulu’na eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.