Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan: 'FETÖ terör örgütü olarak tescili gerçekleştireceğiz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fethullahçı Terör Örgütü’nün Bakanlar Kurulu’nda terör örgütü olarak tescilinin gerçekleştirileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 01:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erdoğan: 'FETÖ terör örgütü olarak tescili gerçekleştireceğiz'

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan, Kırşehir’de Ahilik kutlamalarında yaptığı konuşmasında, paralel yapı Fethullahçı Terör Örgütü’nün Bakanlar Kurulu’nda terör örgütü olarak tescilinin gerçekleştirileceğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırşehir’deki Ahilik kutlamasında yaptığı konuşmasında, Paralel Yapı ile ilgili olarak yeni bir karar alındığını belirterek, bu kararı şu şekilde açıkladı:  “Dün yeni bir karar daha aldık, Legal görünüm altındaki illegal terör örgütü dedik. Fethulahçı Terör Örgütü olarak tavsiye kararı aldık Hükümete gönderdik ve Bakanlar kurulu kararını bekliyoruz. Bunların terör örgütü olarak tescilini gerçekleştireceğiz. Bunlar PYD, PKK neyle aynı kategoride yargılanacaklar. Zira bu millete çok çektirdiler. Bu milleti, ümmeti parçaladılar. Bunların ümmeti parçalamalarına fırsat veremeyiz. Bir kısmı kaçtı, bir kısmı cezaevinde.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İlçeler boşaltıldı ya, boşaltılan ilçeleri tüm alt yapısıyla, atık su kanallarıyla, içme su kanallarıyla, doğalgaz hatlarıyla tamamen yeniden alt yapısını yaparak oraları biz yeniden inşa edeceğiz. Yeniden oralarda TOKİ ile binalarımızı süratle yapacağız ve kardeşlerimizi bu yeni binalarda iskan edeceğiz.” dedi.  Cumhurbaşkanı, “Onları asla sıkıntıya düşürmeyeceğiz. Çünkü biz sıkıntıların devleti değiliz. Batıdan gelen bazı zavallılar var. Buralara gelip buralarda tahrik unsuru olarak dolaşıyorlar. Biz onurlu bir milletiz. Biz mağduru, mazlumu yalnız komadık tarih boyuna. Suriye’den Irak’tan 3 milyon insana ev sahipliği yapıyoruz. Avrupa niye tel örgüler örüyor. Çünkü bunlarda şefkat diye bir şey yok. Merhamet medeniyetinin mensupları biziz. Aramızdaki fark bu” diye konuştu.

“ Millet olarak beraberliğimize, vatanımıza, devletimize dört elle sarılmalıyız. Başka Türkiye yok. Kendileri için başka devlet, başka bayrak hayal edenler varsa onlar gidebilir. Biz buradayız” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şu şekilde tamamladı:  “Çok önemli hadiseleri yaşadık 3 yıldır. Terör örgütünün eylemleri ve bölgemiz yakınındaki gelişmeler birbiriyle bağlantılıdır. Bunlar bir projedir. Bunu böyle biliniz. Bizler kaderin üstünde bir kader olduğuna inanan insanlarız. Biti tökezletmek isteyenler, uzatılan çelmeler, Allah’ın yardımı ve milletimizin iradesiyle 3 yıldır boşa çıktı. Ülke olarak kararlılığımızla yola devam ediyoruz. Bölücü Terör örgütünün bazı ilçelerde yaptıkları hepsi geçici. Hepsi kontrol altında. Güvenlik güçlerimiz hepsini birer birer yakalayarak kaçınılmaz akıbetlerine uğurladılar. Bakın kendileri toplu olarak teslim oluyor ve ‘kandırıldık’ diyorlar. Ölmektense teslim olarak yaşamayı seçen bunlar, örgüt içinde kandırılan diğer gençlere de örnek olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti teslim olanlara ne kadar müşfik davrandığını göstermiştir.
Artık şehirlerden umudunu kesen terör örgütü yeniden kırsalda eylem arayışına girdi. Terör örgütünü artık alçakça eylem yapma fırsatını vermeyeceğiz. Şehirlerden sonra kırsalı da teröristlerden temizleyeceğiz. Sonuna kadar bu temizlik sürecektir” 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.