Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Eğitimin mantalitesinden memnun değilim'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bayrampaşa’da babası Kaptan Ahmet Erdoğan’ın ismini taşıyan uluslararası eğitim kompleksini hizmete açtı.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2016 08:57
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2016 08:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Eğitimin mantalitesinden memnun değilim'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fiziki sorunları çözmeyi başardık ama zihinleri aynı düzeyde güçlendiremedik. Okullarımızdaki eğitimin içeriğinin kalitesinden daha da önemlisi mantalitesinden memnun değilim” dedi. Erdoğan özetle şunları söyledi:

ZİHİNLERİ GÜÇLENDİREMEDİK
“Eğitimde gerçekten güzel binalar yaptık. Yüzbinlerce öğretmen atadık. Okulları bilgisayarlarla, akıllı tahtalarla, öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tablet bilgisayarlarla güçlendirdik, donattık. Taşımalı eğitimden şartlı eğitim desteğine kadar pek çok imkânla pek çok öğrencimizin okulla buluşmasını sağlamaya çalıştık. Fiziki sorunları çözmeyi başardık ama zihinleri aynı düzeyde güçlendiremedik. Okullarımızdaki eğitimin içeriğinin kalitesinden, daha da önemlisi mantalitesinden memnun değilim. İmam-hatip ortaokul ve liselerimiz konusunda da ihtiyaçlarımız var. Bunları da gidermemiz gerekiyor. Tabela asmakla, o tabelanın murat ettiği neticeler elde edilemiyor.

EĞİTİMCİLİK ADANMIŞLIK İSTER
Bunun için hep birlikte çok daha fazla çalışacağız. Öğretmeninden öğrencisine ve velisine kadar eğitimin tüm tarafları olarak kafa ve gönül birliği içinde gayret göstermeliyiz. Eğitimcilik diğer pek çok meslek kurumundan farklı olarak hem birikim hem de adanmışlık ister. Kendimizi bu işe adayacağız. Eğer işinize sevgiyle, aşkla, tutkuyla bağlı değilseniz öğretmenlik mesleği ücreti mukabili yapılacak bir görev değildir.

HATALAR BİZDEN KAYNAKLI
Bizim çocuklarımız, bizim insanımız dünyadaki hiçbir ülkenin vatandaşlarından daha az zeki, daha az çalışkan değildir. Onu kabul etmiyorum. Hatalar birinci derecede bizden ve velilerden kaynaklanıyor. El ele vereceğiz, çocuklarımıza sahip çıkacağız.

REFORM DÖNEMİ İLAN ETTİK
Şayet fen bilimlerinde, sağlık bilimlerinde, sosyal bilimlerde bunların eğitimlerini ve uygulamalarına ilişkin alanlarda dünyanın en ileri ülkeleri arasında yer almıyorsak sorun sistemde demektir. En başta da eğitim sisteminde demektir. Bunun için önümüzdeki dönemi, eğitimin müfredatı, içeriği, kalitesi, mantalitesi konusunda reform dönemi olarak ilan ettik. Ona göre çalışıyoruz. Eğitim - öğretim meselesini çözmeden diğer meseleleri çözemeyeceğimiz konusunda hemfikir olduğumuza göre, işe buradan başlamak zorundayız. Bilahare personel meselesini geride bırakıp, eğitim-öğretimin içeriğine yoğunlaşma zamanı gelmiştir.”

BABAM GÖRSE GÖZYAŞLARI SÜZÜLÜRDÜ
ULUSLARARASI Kaptan Ahmet Erdoğan Eğitim Kompleksi’nde 24 derslikli İmam Hatip Ortaokulu ve 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yanı sıra 300 yataklı pansiyon ve spor salonu bulunuyor. Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ndeki 100 öğrenciden 32’si 19 farklı ülkeden. Erdoğan, “Çok disiplinli, bir o kadar da vicdanlı bir insan olan Kaptan Ahmet Erdoğan babacığım, isminin böyle bir okula verildiğini görseydi gözlerinden sevincini okur, hatta gözyaşlarının yanaklarından sakallarına doğru süzüldüğünü hep birlikte görürdük” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.