Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CÜ Makedonya Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile işbirliğine gitti

Cumhuriyet Üniversitesi(CÜ) ile Makedonya Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında işbirliği protokolü kapsamında Sivas’a gelen Makedonya Cumhurbaşkanı Bilim ve Teknoloji Danışmanı Dr. Bratislav Stankoviç’in katılımıyla üniversitede...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CÜ Makedonya Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile işbirliğine gitti
Cumhuriyet Üniversitesi(CÜ) ile Makedonya Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında işbirliği protokolü kapsamında Sivas’a gelen Makedonya Cumhurbaşkanı Bilim ve Teknoloji Danışmanı Dr. Bratislav Stankoviç’in katılımıyla üniversitede toplantı düzenlendi.

    Cumhuriyet Üniversitesi Senato Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı, CÜ Farabi Koordinatörü ve Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ünal Özüm, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Okatan, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kerim Yapıcı ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serdal Arslan katıldı.

    Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Kocacık, "Dileğimiz, 2 üniversite arasında potansiyelimiz nelerdir, bu potansiyeli birlikte nasıl kullanabiliriz, amacımız bunları görmektir. Yapacağımız çalışmalarla, her 2 üniversitenin imkanlarına ve potansiyel işbirliği alanlarına göz atıp, bunlarla ilgili yol haritamızı çizmeyi planlıyoruz. Her 2 üniversite de değişik branşlarda bilim, teknoloji, mühendislik, temel bilimler alanında projeler ve işbirliği yapacak kapasiteye sahip. Bu işbirliğinin daha somut bir biçime ve adımlara dönüştürebilmesi için bugün ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Umarım her iki üniversite için hayırlı olur, güzel çalışmalara, verimli araştırmalara vesile olur. Kendilerine şimdiden bizimle işbirliği yaptıkları ve katkı sağladıkları için teşekkür ediyorum. İşbirliğimizin gelişerek devam etmesini temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

    Dr. Bratislav Stankovic ise Cumhuriyet Üniversitesi'nden çok etkilendiğini ifade ederek şunları söyledi: "Bizim üniversitemiz Cumhuriyet Üniversitesi ile karşılaştırıldığında çok daha küçük ve özel branşlar üzerine yoğunlaşmış durumda. Bilgi teknolojileri ve bunların uygulanması üzerine çalışıyoruz. Üniversitemiz 5 yaşında. Buna rağmen e-finans, biyoenformatik, biyomedikal görüntüleme gibi alanlarda çalışan gruplarımız ve merkezlerimiz var. Amerikan Cornell Üniversitesi ile işbirliği yapıyoruz. Bu alanlarda işbirliğine açığız. Biyomedikal ile özel olarak ilgileniyoruz. Mühendislik merkezimizin 3 tane laboratuvarı var. Bunlardan bir tanesi Cornell Üniversitesi Tıp Fakültesi ile işbirliği halinde. Cumhuriyet Üniversitesi'nin Tıp Fakültesi ile de benzer bir program oluşturmak mümkün. İkincisi uygulamalı biyoloji. Biyoloji ve bilgi teknolojilerinin birleştirilmesi üzerine oluşturulan bir laboratuvar. Bu laboratuvar ve Cumhuriyet Üniversitesi arasında bir işbirliği yapılabilir. Üniversitemizde eğitim ve öğretim faaliyetlerine katılan öğretim üyelerinin yüzde 80'i uluslararası öğretim üyesi. Bu noktada, Cumhuriyet Üniversitesi öğretim üyeleri de rahatlıkla bu kadroya dahil olabilir ve kısa ve uzun süreli karşılıklı öğretim üyesi ve öğrenci değişimi yapılabilir. Son olarak ortak proje başvurularında işbirliği yapılabilir.”

    Toplantının ardından Dr. Bratislav Stankovic Cumhuriyet Üniversitesi Nanoteknoloji Merkezi'ne geçerek yetkililerden merkez ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

    Rektör Prof. Dr. Kocacık, ziyaret anısına Dr. Bratislav Stankovic'e Selçuklu kartalı ve Sivas'a özgü çeşitli hediyeler takdim etti ve Makedonya Cumhurbaşkanı Dr. Gjorge Ivanov'a iletilmek üzere üniversitenin davet mektubunu verdi.

    CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI ÜNİVERSİTEDE KONFERANS VERDİ

    Makedonya Cumhurbaşkanı Bilim ve Teknoloji Danışmanı Dr. Bratislav Stankoviç daha sonra Cumhuriyet Üniversitesi'nde "Arabidopsis Rocket Science: How We Grew Plants On the International Space Station" konulu konferans verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.