Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çorum’da korkutan yangın: 3 kişi hastaneye kaldırıldı

Çorum’da yer alan Gıda Toptancılar Sitesi'ndeki bir depoda yangın çıktı. Kentteki tüm itfaiye araçlarının seferber edildiği yangın 2 saatte söndürüldü. Çalışmalara TOMA da destek verdi. Hafif yaralanan 1 itfaiye personeli ile dumandan...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2015 03:04
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2015 03:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çorum’da korkutan yangın: 3 kişi hastaneye kaldırıldı
Çorum’da yer alan Gıda Toptancılar Sitesi'ndeki bir depoda yangın çıktı. Kentteki tüm itfaiye araçlarının seferber edildiği yangın 2 saatte söndürüldü. Çalışmalara TOMA da destek verdi. Hafif yaralanan 1 itfaiye personeli ile dumandan etkilenen 2 vatandaş hastaneye kaldırıldı.

Toptancılar Sitesi’nde gıda, kozmetik ve deterjan ürünlerinin bulunduğu bir depoda saat 22.15 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahaleye başladığı esnada alevler parlayıcı ürünlerin bulunduğu bölüme sıçradı. Yangının büyümesi üzerine İtfaiye Müdürlüğü’ndeki tüm araçlar Toptancılar Sitesi'ne gönderildi. Orman İşletme Müdürlüğü ve Şeker Fabrikası'na ait arazözler, Çorum Belediyesi’ne ait sulama araçları ile İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait TOMA da söndürme çalışmalarına destek verdi. Polis ekipleri yangın mahallini güvenlik şeridine alarak vatandaşların olay yerine yaklaşmasına izin vermedi.

Yangın, bitişikteki bir depoya da sıçradı. Alevlerin diğer depolara sıçramaması için büyük çaba sarf eden itfaiye ekipleri, 2 saatlik müdahalenin ardından alevleri söndürdü. Depoda soğutma çalışmaları yapıldı.

3 KİŞİ HASTANELİK OLDU

Alevlere müdahale eden bir itfaiye personeli hafif şekilde yaralandı. 2 vatandaş ise dumandan etkilenerek Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 3 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Yangın sırasında Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir ile İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu da olay yerine gelerek ekiplerden bilgi aldı. İtfaiye Müdürü İsmail Öğütverici, depoda deterjan ve parlayıcı maddeler olması sebebiyle yangının büyüdüğünü söyledi. 9 arazöz ile yangına müdahale ettiklerini dile getiren Öğütverici, sulama aracı olarak kullanılan tankerlerle de takviye yapıldığını kaydetti. Öğütverici, yangının tamamen söndürüldüğünü ve çıkış nedeninin henüz bilinmediğini sözlerine ekledi.

Yangında yaklaşık 5 milyon liralık maddi zararın olduğu iddia edildi. Olay yerinde inceleme başlatan polis ve itfaiye ekipleri yangının çıkış nedenini araştırıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.