Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çorum Barosu: Yargı, muhalifleri köşeye sıkıştırma aracı haline getirilemez

Çorum Baro Başkanı Av. Altan Akpınar, 14 Aralık'ta bazı gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Yargıya güven duygusunun azalmaması gerektiğini vurgulayan Baro Başkanı Akpınar, ''Siyasi iktidarın veya başka herhangi bir yapının...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çorum Baro Başkanı Av. Altan Akpınar, 14 Aralık'ta bazı gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Yargıya güven duygusunun azalmaması gerektiğini vurgulayan Baro Başkanı Akpınar, ''Siyasi iktidarın veya başka herhangi bir yapının etkileme imkanının olmadığı, keyfilikten uzak bir yargı sistemini kurduğumuzda hukuksuzluklar son bulacaktır.'' dedi.

Herkesin adil yargılanma hakkına saygı göstermesi gerektiğine, hiç kimsenin yargısal bağışıklığa sahip olmadığını ve son günlerde gözaltına alınan gazetecilerle basın yayın özgürlüğü ilkesinin ihlal edildiğini vurgulayan Baro Başkanı Akpınar, 17-25 Aralık soruşturmalarının yıl dönümünde Türkiye'nin yeni bir operasyon haberiyle güne başladığını hatırlattı. Operasyonla aynı gün 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararının kesinleştiğine dikkat çeken Av. Akpınar, ''Çağdaş demokrasilerde ayrıcalıklı kişi, sınıf, zümre yoktur. Kanun önünde herkes eşittir. Hiç kimse yargısal bağışıklığa sahip değildir. Bağımsız, tarafsız, adil yargılama yapabilen yargı; tüm kişi, kurum ve kuruluşların güvencesidir. Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın karşı çıkmak, her koşulda ve herkes için hukuk ve adalet talep etmek, herkesin adil yargılanma hakkına saygı göstermek, demokrat olmanın ön şartıdır.'' ifadelerini kullandı.

'YARGININ ÖÇ ALMA ARACI OLARAK KULLANILDIĞI DÜŞÜNCESİ, ÜLKEYİ TEMELSİZ BIRAKMAKTA'

Özellikle gazetecileri hedef alan operasyonda basın özgürlüğünün ağır şekilde ihlal edildiğini belirten ve bunu ''rövanş alma'' güdüsüne kapılmadan değerlendirmek gerektiğini bildiren Akpınar şöyle devam etti: ''Burada üzerinde durmamız gereken asıl konu, yargıya güven duygumuzda ki haklı azalmadır. Siyasi iktidarın veya başka herhangi bir yapının etkileme imkanının olmadığı, keyfilikten uzak bir yargı sistemini kurduğumuzda toplumumuz, travmalardan kurtulacak ve ceza soruşturmalarının toplumda huzursuzluk yaratması son bulacaktır. Bunun için ilk adım, dünden ve bugünden dersler çıkarmak, bugün yapılan bir haksızlık var ise, bunun ilk kez yapılmadığını bilerek, daha önce yaşanan acılara saygı duymaktır. Adalet ülkenin temelidir. Yargının öç alma aracı olarak kullanıldığı düşüncesi, ülkeyi temelsiz bırakmaktadır. Adalet olgusu ilkel temellere oturtulursa işin rengi değişir. Adaletin değil intikamın peşine düşülür. Şu anda yaşanan süreç sağlıklı bir süreç değildir. Yargı karşıtlara karşı bir silah olarak kullanılamaz. Yargı muhalifleri köşeye sıkıştırma aracı haline getirilemez. Bugün yöneticileri göz altına alınanların zamanında bu organlara ve operasyonlara nasıl destek verdiği unutulmamıştır. Türkiye Barolar Birliği ve Çorum Barosu haksızlıkların karşısında, hukuk devletinin, demokrasinin ve savunma hakkının yanındadır.'' diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.