Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklarınızı ‘rota virüsü’nden koruyun

Özellikle 2-5 yaş arası çocukları etkileyen ‘rota virüsü’, kış aylarının gelmesiyle birlikte yeniden velileri endişelendiriyor. Tüm dünyada her yıl milyonlarca kişide görülen bu virüs, çocukluk çağındaki ishalin ortaya çıkmasındaki...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2014 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çocuklarınızı ‘rota virüsü’nden koruyun
Özellikle 2-5 yaş arası çocukları etkileyen ‘rota virüsü’, kış aylarının gelmesiyle birlikte yeniden velileri endişelendiriyor. Tüm dünyada her yıl milyonlarca kişide görülen bu virüs, çocukluk çağındaki ishalin ortaya çıkmasındaki en büyük etken olarak biliniyor. Rota virüsü enfeksiyonuna özellikle iyi beslenemeyen çocukların rastlandığını belirten Medline Acil Sağlık Operasyonlardan Sorumlu Direktör Dr. Barış Mutluer, bu virüsten korunmanın en önemli yolunun ise hiyjen olduğuna dikkat çekti. Mutluer, "Rota virüsü ince bağırsağa yerleşerek, çok şiddetli ishal ve kusmaya neden olur. Başlıca belirtileri genellikle 48 saatten az süren kuluçka dönemini izleyen ateş ve kusma ile başlar. Sık ve kansız ishal olarak görülen ishal, 5 - 7 gün sürebilir. Özellikle süt çocuklarında kusma ve ishalin neden olduğu dehidrasyon (aşırı susuzluk) gelişebilir. Bağışıklık sistemi yetersiz olan hastalarda hastalık daha uzun ve ağır seyir gösterir." dedi.

EL YIKAMA ALIŞKANLIĞI ÇOK ÖNEMLİ

Rota virüsünden korunmada en önemli faktörün hijyen kurallarına uymak olduğunu hatırlatan Barış Mutluer, ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte her türlü hijyen kuralına uymaya özen göstermesi gerektiğini hatırlattı. Çocukların gittikleri kreşlerde de sağlıklı bir ortamda olduğundan emin olunması gerektiğini vurgulayan Mutluer, “Bunun yanı sıra kreşte bulunan diğer hasta çocuklarla temas halinde olmaması için çocuğa gerekli bilgileri vermek gerekir. Ayrıca elleri sık sık yıkmak da birçok hastalığa karşı önleyici faktördür. Bu nedenle çocuklara el yıkama alışkanlığı kazandırılmasına dikkat edilmelidir.” diye konuştu.
Bu tür hastalığa yakalanan çocuklar için beslenmede az yağlı gıdaları tavsiye eden Dr. Mutluer, antibiyotiğin bu hastalıkta hiçbir öneminin olmadığına değindi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.