Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Çocuklarınızı okula aç göndermeyin'

Araştırmalara göre, yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin konsantrasyon süreleri kısalıyor, algılama güçleri azalıyor. Bunun önüne geçmek için “Berlin Sağlık Haftası” kapsamında uzmanlar bir hafta boyunca okul okul dolaşarak...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Araştırmalara göre, yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin konsantrasyon süreleri kısalıyor, algılama güçleri azalıyor. Bunun önüne geçmek için “Berlin Sağlık Haftası” kapsamında uzmanlar bir hafta boyunca okul okul dolaşarak öğrencileri bilgilendirecek.

Berlin Sağlık Haftası kapsamında düzenlenen “Okul sandviçini hazırla” programında sağlıklı beslenme hakkında bilgi sahibi olan Paula, “Artık günde bir külah dondurma yemeyeceğim.” dedi. On yaşındaki Berlin Heinrich Zille öğrencisi Paula, itina ile hazırladığı sandviçin hem sağlıklı hem de nefis olduğunu söyledi.

Alman devlet kanalı ARD’de mutfak programı sunan Sarah Wiener’in yürüttüğü projenin hedefi okul çağındaki çocuklara doğru beslenme alışkanlığı kazandırmak. “Berlin Sağlık Haftası” kapsamında bir hafta boyunca okul okul dolaşacak olan Wiener, Heinrich Zille öğrencileriyle sağlıklı bir okul sandviçinin neler içermesi gerektiğini paylaştı.

Öğrencilerin beslenmesinde en büyük görevin anne-babalara düştüğünü hatırlatan Wiener, “Birçok öğrencinin kahvaltı yapmadan okula gönderilmesi çok üzücü. Ailelerin yemek hazırlanmaması ve hazır yemek kullanması da çok yanlış. Bu ürünlerde şeker oranı çok yüksek.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.