Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocukların bütün sorunlarına çözüm için mevzuat hazırlanıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı’nda oluşturulan bilim komisyonunda, çocuklarla ilgili her türlü sorunun çözümü için mevzuat çalışması yaptıklarını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, çocuklarla ilgili...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı’nda oluşturulan bilim komisyonunda, çocuklarla ilgili her türlü sorunun çözümü için mevzuat çalışması yaptıklarını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, çocuklarla ilgili tüm kararlarda ‘çocuğun üstün yararı’ ilkesi ile hareket edildiği belirtilerek, çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunması, sağlıklı gelişimi için gerekli önleyici ve telafi edici mekanizmaların oluşturulması ile uygulamaya konulmasının görevleri arasında olduğu ifade edilerek, "Boşanma sürecinde veya boşanma sonrasında, ana veya babaların, çocukların yüksek yararına aykırı olarak hareket ettiği durumlarla karşılaşılabilmektedir." denildi.
Türkiye ve geleceğin teminatı olan çocukların, Anayasa’nın 41. maddesine göre; yüksek yararına açıkça aykırı bir durum olmadıkça, ana ve babasıyla kişisel ve doğrudan ilişki kurma ve sürdürme hakkına sahip olduğunu vurgulandı.

Açıklamada, "Ana ve boşanmış çocuklarımızın, yüksek yararının korunması, şahsi münasebet tesisine ilişkin mahkeme kararlarına ilgililer tarafından uyulmaması halinde; kararların icra dairelerince yerine getirilmesi sırasında yaşanan sorunlar Bakanlığımızın gündemindedir. Söz konusu sorunun giderilmesi amacıyla Adalet Bakanlığı’nda oluşturulan bilim komisyonunda, Bakanlığımız ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katılımıyla bir mevzuat çalışması yapılmaktadır." bilgisi aktarıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.