Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuğu memeden keserken korkutmayın!

Üsküdar Üniversitesi Etiler Polikliniği Uzman Psikolog Aynur Sayım, çocuğu memeden keserken memeye acı, ekşi bir şey sürme, bebeği korkutma gibi davranışların doğru olmadığını söyledi. Çocuk gelişiminde annenin rolüne dikkat çeken...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üsküdar Üniversitesi Etiler Polikliniği Uzman Psikolog Aynur Sayım, çocuğu memeden keserken memeye acı, ekşi bir şey sürme, bebeği korkutma gibi davranışların doğru olmadığını söyledi.

Çocuk gelişiminde annenin rolüne dikkat çeken Aynur Sayım, "Anne ve bebek arasındaki ilişki, çok özel olduğu gibi, pek çok öğeyi de içinde barındırır. Bebek için anne dış dünyaya güveni temsil eder. Annenin bebeğiyle kurduğu iletişim, beden teması, yaklaşımı, ihtiyaçlarını yerinde ve zamanında karşılamasının bebekte güven duygusu oluşturur. Bebeğin meme ile ilişkisi hem beslenme hem duygusal doyumla ilgilidir. O nedenle anne bu konuda karar verdikten sonra, kararlılığını devam ettirmelidir. Memeden kesip tekrar vermek veya birden kesmek son derece yanlış tutumlardır." diye konuştu.

Memeden kesme döneminin çocuk gelişiminde önemli dönemlerden biri olduğunu söyleyen Sayım, "Bireyselleşme dönemi, ek gıdalara geçiş, tuvalet eğitimi vb. dönemler de kritik dönemlerdir." dedi.

Çocuğu memeden keseken korkutmanın sakıncalı olduğunu ifade eden Sayım, "Halk arasında memeye acı, ekşi bir şey sürme, korkutma sık kullanılan yöntemlerdir, yanlıştır. Bebeği kademeli olarak memeden kesmeye alıştırmak önemlidir. Bu sürecin, 2 - 2,5 aya yayılması ve emme sıklıklarını yavaş yavaş azaltmak suretiyle kesmek daha doğrudur. Bebekle zaman geçirme, oyun saatleri de olmalı, bebek sadece meme emme sırasında anneyi yanında tuttuğunu düşünmemelidir. Ayrıca memeden kesmenin, kritik dönemlerde; diş çıkarma, hastalık gibi çocuğun zor dönemlerine denk gelmemesi de uyulması gereken bir durumdur." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.