Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cizrespor Başkanı’nın arabasını yaktılar

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, Cizrespor Başkanı işadamı Salih Sevinç’in arabası, yüzü maskeli kişiler tarafından atılan molotoflarla yakıldı. Sevinç'in daha önce işyeri taranmış ve molotof atılmıştı. Cizre'nin Nur Mahallesi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak'ın Cizre ilçesinde, Cizrespor Başkanı işadamı Salih Sevinç’in arabası, yüzü maskeli kişiler tarafından atılan molotoflarla yakıldı. Sevinç'in daha önce işyeri taranmış ve molotof atılmıştı.

Cizre'nin Nur Mahallesi’nde ikamet eden Sevinç’in otomobili, dün gece yüzleri kapalı kişiler tarafından atılan molotoflarla yakılarak kullanılmaz hale getirildi. Olay yerine giden polis araçlarına da, PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi olduğu iddia edilen kişiler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polisin karşılık vermesi üzerine yüzü kapılı kişiler kaçarak izini kaybettirdi. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı olaylarda, Özel Harekat polislerinin bulunduğu araçlara çok sayıda merminin isabet ettiği öğrenildi.
Başkanlığını yaptığı Cizrespor’u Bölgesel Amatör Lig liderliğine taşıyan Salih Sevinç, kulübü adeta ayağa kaldırarak 20 bin kişilik bir taraftar topluluğuna ulaştırmayı başardı. Tehditlere rağmen geri adım atmayan Sevinç, daha önce birkaç kez saldırıya uğramıştı. İşyeri uzun namlulu silahlarla taranıp molotof atılmasına rağmen failler halen yakalanamadı.

GÜN ORTASINDA UZUN NAMLULU SİLAHLARLA KİMLİK KONTROLÜ YAPILDI
Bu arada PKK’nın gençlik ve asayiş birimi YDG-H’nin, Cizre'de önceki gün öğlen saatlerinde uzun namlulu silahlarla yol keserek kimlik kontrolü yaptı.
Yüzü kapalı 4 kişi yoldan geçen araçları durdurdu, kimlik sordu. Yaklaşık yarım saat süren eylemde sürücülere örgütün yayın organlarının satıldığı öğrenildi. Özel Harekat polislerinin müdahale etmesi üzerine, yükü kapalı kişiler ara sokaklara girerek gözden kayboldu.
Şırnak’ın İdil ilçesinde ise bir öğretmenin aracı ateşe verildi. Alınan bilgilere göre, Turgut Özal Mahallesi'nde kanton bölge oluşturduklarını iddia eden yüzleri kapalı YDG-H üyelerini dağıtmak üzere bölgeye gelen polis ekiplerine ateş açıldı. Polis karşılık vermesi üzerine iki kişi yaralandı. Şehrin diğer mahallelerine de sıçrayan olaylar sırasında, bir öğretmenin aracı ateşe verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.