Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası: Sıkıntılarımız İmralı’ya da götürülecek

Son zamanlarda Şırnak’ta yaşanan sokak olayları, kazılan hendekler ve kepenk kapatmalar ile ilgili HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile görüşen Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, "Önümüzdeki hafta İmralı’ya...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2014 20:55
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2014 20:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cizre Ticaret ve Sanayi Odası: Sıkıntılarımız İmralı’ya da götürülecek
Son zamanlarda Şırnak’ta yaşanan sokak olayları, kazılan hendekler ve kepenk kapatmalar ile ilgili HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile görüşen Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, "Önümüzdeki hafta İmralı’ya gidecek bir heyet var. Bu tür sıkıntılarımızı İmralı’ya da götürülecek, oradan inşallah güzel haberler çıkıp, bu hendeklerin bir an önce kapatılması için kendisinden bu sözü aldık.” dedi.

Bölgede yaşanan sokak olaylarından dolayı Selahattin Demirtaş ile görüşen Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, bölgedeki sorunları ve görüşme detaylarını anlattı. Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ve Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir’den oluşan bir heyet, bölge sorunları için dün HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile görüştü. Görüşmeden sonra bölgeye dönen Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, gazetecilere görüşmeyi değerlendirdi. Görüşmede, bölgedeki sokak olaylarını, kazılan hendekler ve sık sık yaşanan kepenk kapatma ile ilgili sorunları Selahattin Demirtaş’a anlattıklarını söyleyen Başkan Süleyman Çağlı, önümüzdeki hafta İmralı’ya gidecek olan HDP heyetinin bu sorunları Abdullah Öcalan’la da görüşülmesini istediğini ve bunun sözünü de Demirtaş’tan aldığını ifade etti.

“OLAYLARDAN HERKES ŞİKAYETÇİ”

Başkan Çağlı, “Biz dün Şırnak Ticaret Odası Başkanı ve Yüksekova Ticaret Odası başkanı olarak gittik, Selahattin Demirtaş’la görüştük. Gerçekten bizi çok iyi karşıladı ve bu konuda kendisi de çok üzüntülü olduğunu, ben kendim şahsen hissettim. Bu sıkıntıları aynen kendisine ilettik. Kendisi zaten daha önce de bu kepenk kapatmalarla ilgili bir açıklaması olmuştu. Bir hafta sonra tekrar başkanımızın sözü de vardı. Bu bölgeye gelip bu kazılan hendekler olsun. Bir türlü durdurulamayan bu olaylar olsun. Kendisi bizzat gelip nasıl bir katkıda bulunur, nasıl bu işi bu sıkıntıları durdurabilir. Kimdir bunlar? Ne yapmaya çalışıyorlar? Bu kepenk kapatmalar niye sürekli Cizre ve Yüksekova’da oluyor? Kendisi bizzat buraya gelip sivil toplum örgütleriyle beraber bir istişare yapacak. Kendisini çok samimi buldum. Gerçekten bu işi bizden daha çok bir an önce bir refaha kaldırılmasına kendisinden hissettim. Zaten önümüzdeki hafta İmralı’ya gidecek bir heyet var. Bu tür sıkıntılarımızı İmralı’ya da götürülecek, oradan inşallah güzel haberler çıkıp, bu hendeklerin bir an önce kapatılması için kendisinden bu sözü aldık. Kendisini gerçekten çok samimi buldum. Çok duyarlı, çok istekli gördüm. Çünkü hiç hoşuna gitmedi bu olayları anlatırken. Ben inanıyorum başkanın bu hafta içerisinde bu sorunların kalkması için elinden geleni yapacaktır. Cizre'de bir türlü bizde anlam veremiyoruz. Cizre'nin her yerini her mahallesini gezdik bütün sivil toplum örgütleriyle görüştüm mahalle sakinleriyle görüşüyoruz. Herkes bundan şikayetçi. Kime desen şikayetçidir. Ona rağmen durduramıyoruz.” dedi.

“EĞİTİM YUVALARIN YAKILMASINI DOĞRU BULMUYORUM”

Eğitim yuvaların yakılmasını, yağmalanmasını doğru bulmadığını vurgulayan Başkan Çağlı, “Okulların yakması, yağmalanması hiç doğru bulmuyorum. Kesinlikle yanlıştır. Çocukların okullarını yakıyorlar, yıkıyorlar. Bunları kim doğru bulabilir. Bu yüzden böyle bir sıkıntılarımız var. Tek temennimiz memleketin bir an önce bir huzura ermesidir. Biz de bekliyoruz. İnşallah herkes rahatlar. İş adamları huzur olduğu yerde gider yatırım yapar. Şimdi huzurun olmadığı bir yerde hiç kimse yatırım yapmaz. Projesi olan bir sürü firmada olan vardır. Bizde olduğu için ben bunu biliyorum. Biz şu anda 20’ye yakın fabrikaya yeri tahsis etmişiz, arsalarını vermişiz. Ama bir türlü yatırımcılar cesaret edip yatırımlarını yapamıyorlar. Projeler bile çoğalmış ama yatırımı bekletmişler. Bu huzursuzluğu, bu ortamı görünce herkes duruyor. Doğal olarak ben onları haklı buluyorum. Bir iş adamı olarak ben de aynı sıkıntıları hissediyorum. Ben de bu ortamda bu huzursuzlukta bir yatırım yapmak istemem.” diye konuştu.

"KEPENK KAPATMALAR ESNAFI SIKINTIYA SOKUYOR"

Kepenk kapatmaların esnafı olumsuz yönden çok sıkıntıya soktuğunu aktaran Başkan Süleyman Çağlı, şunları söyledi: "Kepenk kapatmaları en çok esnafı etkiliyor. Biz bunun birçok sıkıntılarına da şahit olduk. Bir çok esnafın çekleri yatırılmadığı için bankalarda kredileri kapatıldı. Çok ciddi sıkıntıların yaşandığını görüyoruz. 3 gün kepenk kapatma olduğu zaman o esnaf biter. Bu IŞİD terör örgütü de insanları bu sıkıntıya düşüren en büyük faktördür. inşallah onlar da belasını Allah’tan bulur, biter herkes kurtulur. Esnaflarımız gerçekten çok mağdur. Bir türlü sahip çıkamıyoruz. Bölgemiz 10 gün bile kapansa kimse buna sesini çıkarmıyor. Herkes duyarsız kalıyor. Biz bu esnafa sahip çıkmayacağız da kime sahip çıkacağız. Bu esnaf bir türlü işini büyütemiyorlar. Herkes sıkıntılarla karşı karşıyadır. Teşekkür ediyorum. İnşallah memleket bir an önce huzura kavuşur.”


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.