Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftçilerin başı domuzlarla dertte

Erzincan’da yaban domuzları çevreye, tarım alanlarına ve insanlara zarar vermeye devam ediyor. Ekili alanları talan eden yaban domuzları çiftçileri canından bezdirirdi. Çiftçiler, yaban domuzlarına yönelik av yasağının uzun sürmesinden...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2015 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2015 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çiftçilerin başı domuzlarla dertte
Erzincan’da yaban domuzları çevreye, tarım alanlarına ve insanlara zarar vermeye devam ediyor. Ekili alanları talan eden yaban domuzları çiftçileri canından bezdirirdi. Çiftçiler, yaban domuzlarına yönelik av yasağının uzun sürmesinden dolayı çoğaldığını ve başedilemez bir hale geldiğini belirtip, yetkililerin bir çözüm bulmasını istiyor.

DEVLET DOMUZU, AYIYI KORUMAYA ALIYOR, ÇİFTÇİYİ KORUMASIZ BIRAKIYOR

Erzincan merkeze bağlı Uluköy’de çiftçilikle uğraşan Salih Kara, son yıllarda sayısı hızla artan yaban domuzlarının ekili arazilere büyük zararlar verdiğini söyledi. Kara; “Nisan ayından Mayıs ayının sonlarına doğru pancarlarda aynı durumu yaşadık. Pancarları söktü domuzlar. Şimdi de buğdaylara dalandı. Buğdaylardan sonra mısırlar başlayacak. Daha sonra karpuzlar ayıların saldırısına uğrayacak. Şimdi devlet bunları koruma altına almış her hangi bir şey yapamıyoruz, vuramıyoruz. Vurduğumuz zaman hayvan severler ayağı kalkıyorlar. Bir türlü çıkış yolu bulamıyoruz. Ya bunlar vurularak itlaf edilecek, ya da buna bir çözüm bulunacak. Benim yaşam alanıma girene kadardır hayvanların özgürlüğü, benim özgürlüğüm de onların yaşam alanına kadar. Şuanda onlar bizim yaşam alanlarımızı işgal etti. Kesinlikle devletin buna bir tedbir alması lazım. Av yasağı var diye domuzları vuramıyoruz. Buda bize büyük bir ekonomik zarar veriyor. Bizim istediğimiz, Çevre Koruma Müdürlüğü ya gelsin hayvanları toplasın götürsünler, bizi bu zarardan kurtarsınlar, ya da gelsin bizim zararımızı karşılasınlar. O zaman biz bunlarla iç içe yaşamaya devam edelim. Ama gerçekten çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Av yasağı olduğu için vuramıyoruz da. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz.” dedi.

'GELSİN DEVLET DOMUZLARINA SAHİP ÇIKSIN'

Uluköy’de çiftçilikle geçimini sağlayan bir diğer çiftçi Mücahit Kocatürk ise; “Bizim geçimimiz çiftçilikten, kazancımız çiftçilikten ama domuzlar sayesinde hiçbir kazanç elde edemiyoruz. Vurduğumuz zaman sıkıntı, yasak diyorlar, ceza yiyoruz. Vurmadığımız zaman biz bir şey kazanamıyoruz. Gelsin devlet domuzlarına sahip çıksın. Buğdayları domuzlardan kurtaramıyoruz. Bostan tarlalarımızı da ayılardan… Birkaç ay sonrada ayıların saldırısına uğrayacak bostanlarımız. Biz ne ekersek ekelim hep içerdeyiz, zarar.” şeklinde tepkisini dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.