Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’nin 40 bin ek öğretmen ataması için bütçe artışı talebi reddedildi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlık kuruluşların 2015 yılı bütçe görüşmelerine başlandı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, görüşmeler öncesi milletvekilleriyle tokalaştı, ardından bakanlık çalışmaları...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2014 22:38
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 22:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlık kuruluşların 2015 yılı bütçe görüşmelerine başlandı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, görüşmeler öncesi milletvekilleriyle tokalaştı, ardından bakanlık çalışmaları ile ilgili sunum yaptı.

Avcı’nın sunumunun ardından milletvekillerinin bütçe üzerine görüşlerini dile getirdi. Avcı, bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını cevapladı. Görüşmelerde, CHP, 2015 yılı Milli Eğitim Bakanlığı Bütçesi Okul Öncesi ve İlköğretim Okulları Eğitim Hizmetleri ödenek tertibine, 2015 yılı içinde yapılması öngörülen 40 bin ek öğretmen atamasının karşılanması amacıyla 1 milyar 500 milyon lira eklenmesini içeren bir önerge verdi. CHP’nin önergesi AK Partili üyelerin hayır oyu üzerine kabul edilmedi. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Salı günü Maliye Bakanlığı'nın bütçesi görüşülürken gündeme getireceklerini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli ise "Talebemizin Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine etkisi sadece yüzde 2.4'lük bir artış getiriyordu. Toplam bütçe giderlerinde ise binde 3.2'lik bir artış getiriyordu. Önemli bir artış değildi. Ama ödenek artışı sonrası 40 bin öğretmen kadroya alınacaktı." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.