Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li vekil ile polis arasında ‘yürüyüş’ gerginliği

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle Taksim ve civarında provakatif eylem olacağı ihtimalini değerlendiren polis ekipleri gruplara izin vermedi. Cumhuriyet Halk Partili (CHP) milletvekili Mahmut Tanal ile sivil polisler arasında sert tartışma yaşandı.Cumhuriyet...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle Taksim ve civarında provakatif eylem olacağı ihtimalini değerlendiren polis ekipleri gruplara izin vermedi. Cumhuriyet Halk Partili (CHP) milletvekili Mahmut Tanal ile sivil polisler arasında sert tartışma yaşandı.

Cumhuriyet Bayramı’nın 90. Kuruluş yıl dönümü tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Taksim’de provakatif eylem ihtimalini değerlendiren emniyet ekipleri güvenlik önlemlerini arttırdı. Taksim Meydanı’nda çok sayıda polis görev yaptı. Sosyal medya üzerinden anlaşıp, İstiklal Caddesi’nde eylem yapmak isteyen gruplara güvenlik güçleri hiçbir şekilde izin vermedi. Polis göstericilerin Şişhane ve Tünel Meydanı’nda toplanmasına izin verdi. Polis ile göstericiler arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Bu gergin anlardan birisi de CHP milletvekili Mahmut Tanal ile sivil polisler arasında yaşandı. Hukuk dışına çıkılmadığını ifade eden polisler, CHP’li vekile “Vekil olarak vatandaşlara örnek olmak zorundasınız.” dedi. Bunun üzerine ise CHP’li vekil sivil polislerin resmi kıyafet giymesini söyleyerek, “Siz kanun dışına çıkmak için sivil gelmişsiniz.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.