Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Tekin: Erdoğan yeminine bağlı kalmadı ve anayasal suç işliyor

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Başkanlık adı altında dikta özlemini dile getiren Cumhurbaşkanı, halkı tehdit ediyor, yasal dikta özlemini topluma dayatıyor. Tehdide boyun eğmez, diktaya geçit vermeyiz. Kimse boş hayaller peşinde koşarak,...

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2015 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2015 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Başkanlık adı altında dikta özlemini dile getiren Cumhurbaşkanı, halkı tehdit ediyor, yasal dikta özlemini topluma dayatıyor. Tehdide boyun eğmez, diktaya geçit vermeyiz. Kimse boş hayaller peşinde koşarak, Türkiye'nin enerjisini tüketmesin.'' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yazılı değerlendirmesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sertleşen üslubunun Türkiye'yi yeni bir kaosa sürükleyeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yeminine bağlı kalmadığını ve anayasal suç işlediğini belirten Tekin, "Erdoğan, adeta bir siyasi parti lideri gibi davranıyor ve muhaliflerini tehdit ediyor. Cumhurbaşkanlığı, halkın tehdit edileceği bir makam değildir. Erdoğan, istediklerini kabul ettirmek için tehdit ve baskı yöntemini uyguluyor. Dikta hevesi içindeki Erdoğan'ın hevesini kursağında bırakacağız.'' ifadesini kullandı.

“O MAKAMI HEMEN BOŞALT”

Erdoğan'ın, cumhurbaşkanlığı makamını bir an önce boşaltması ve AK Parti'ye dönmesi gerektiğini de belirten Tekin, "Bu anlayış, cumhurbaşkanlığı makamını işgal edemez. Erdoğan, tarafsızlık yeminine bağlı kalmayacağını ve Meclis kürsüsünde ettiği yemini ayaklar altına aldığını ortaya koymuştur.'' dedi. Tekin, Erdoğan'ın, cumhurbaşkanlığı makamına saygı beklediğini sık sık dile getirdiğini de belirterek, şöyle devam etti: "Siz eğer makamınıza saygı bekliyorsanız, saygı görmeye layık davranacaksınız. Siz kime nasıl davranırsanız, ona göre karşılık bulursunuz. Saygı gösterdiğiniz kadar saygı görürsünüz. Erdoğan, bugün Anayasa'ya, muhalefet partilerine, demokratik kamuoyuna ve demokratik sisteme saygı duymadığını yaptıklarıyla gösteriyor. Kendisine gösterilecek olan saygı da aynı ölçüde olacaktır.''

“AYNI YÖNTEMİ KULLANIYOR”

Erdoğan'ın, TÜSİAD eski Başkanı Haluk Dinçer'e yönelik sözlerinin kabul edilemez olduğunu da belirten CHP’li Tekin, "Cumhurbaşkanı, TÜSİAD eski Başkanı'nın da kasedi olduğunu söylüyor ve aba altından sopa gösteriyor. Bunun adı tehdittir, şantajdır...'' dedi. Erdoğan'ın, aynı yöntemi daha önce Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e uyguladığını da söyleyen Tekin, "Demek ki Erdoğan'ın arşivinde, günü geldiğinde kamuoyu önüne çıkarılacak dosyalar mevcut. Tehditle yönetmeye alışanlar, alışkanlıklarından vazgeçemiyor.'' ifadesini kullandı.

“CUMHURBAŞKANI GÖZDAĞI VERİYOR”

Erdoğan'ın, başkanlık sistemini hayata geçirebilmek için sürekli tehdit ve şantaja başvurduğunu belirten Tekin, "Devletin en yetkili makamındaki kişi, yasa dışı bir kaset varsa bunun faillerini bulup ortaya çıkarttırmak yerine, var olup olmadığını bilmediğimiz kaset üzerinden TÜSİAD eski Başkanı Dinçer'e ve Dinçer gibi düşününlere gözdağı veriyor.'' dedi.

“ATEŞLE OYNAMA”

Gürsel Tekin, Erdoğan'ın, başkanlık hevesi ve hayalini gerçekleştirmek için her şeyi yapabileceğini söyleyerek, "Cumhurbaşkanı ateşle oynuyor. Kafasındaki modelin adeta bir krallık olduğu görülüyor. Dikta özlemini yasal bir kılıfa sokuyor ve bunu başkanlık adı altında pazarlıyor. Halkın başkanlık sistemine olan desteğinin yüzde 30'larda kaldığını gördükçe dengesi alt üst oluyor. Bu yüzden de tehdide ve şantaja başvuruyor. Herkesi korkutarak kendisine destek bulmaya çalışıyor.'' görüşünü belirtti.

“ERDOĞAN BAŞKANLIK SİSTEMİNİ BİLMİYOR”

Türkiye'nin, Erdoğan'ın hayalleri ve dikta hevesine geçit vermeyeceğini belirten Tekin, sözlerine şöyle devam etti: "Bedeni cumhurbaşkanlığı sarayında, aklı ise AKP genel merkezinde olan Erdoğan, başkanlık sistemini bilmediğini de yaptığı açıklamalarla gösteriyor. İngiltere'deki sistemi başkanlık sanacak denli bilgi yoksunu olan Erdoğan, (Türk tipi başkanlık) gibi akla ziyan açıklamalar yapıyor. Hayallerindeki modelin adı Türk tipi başkanlık değil, denge-fren ve denetleme mekanizmasının olmadığı Erdoğan Tipi Dikta'dır; Talan Tipi Başkanlıktır! Başta partimiz CHP olmak üzere, Türkiye, Erdoğan ve avanesinin yasal dikta özlemlerine geçit vermeyecektir. Kendisini şimdiden uyarıyor ve ateşle oynama, Türkiye'yi kendi hayallerin için kaosa sürüklemeye çalışma diyoruz.''

“DAVUTOĞLU KENDİSİNİ İMHA MI EDECEK?”

CHP'nin, antidemokratik rejimi 'yasal kılıf'a sokma gayretlerine karşı tüm gücüyle direneceğini ve buna izin vermeyeceğini de dile getiren Tekin, "Önümüzdeki genel seçimler, bunun en önemli adımı olacaktır. Halkımız ve seçmenlerimiz Talan Tipi Dikta'ya izin vermeyeceğini gösterecektir.'' dedi. Kimsenin, Erdoğan'ın tehdit ve şantajlarına boyun eğmemesi gerektiğini de belirten Tekin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da seslendi. Tekin, "Ahmet Davutoğlu, seçimde Erdoğan'ı başkan yapmak için oy isteyecek ve kendi varlığını inkar edecekse, o koltuğu hemen bıraksın ve toplumu meşgul etmesin. Türkiye, kendi varlığına son vermek için meydan meydan dolaşacak bir başbakanı izleme ayıbıyla karşı karşıya bırakılmasın.'' izahında bulundu.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.