Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Nazlıaka: Dershaneler sebep değil bir sonuçtur

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, kendi çocuğunun da dershaneye gittiğini belirterek, dershanelerin sebep değil sonuç olduğunu söyledi.Nazlıaka, Ankara’nın Beypazarı ilçesinde emekli öğretmenler tarafından tertiplenen...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 20:41
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 20:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, kendi çocuğunun da dershaneye gittiğini belirterek, dershanelerin sebep değil sonuç olduğunu söyledi.

Nazlıaka, Ankara’nın Beypazarı ilçesinde emekli öğretmenler tarafından tertiplenen ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ konulu programa katıldı. Nazlıaka, dershanelerin kapatılması konusu ile ilgili olarak kendi çocuğunun da dershaneye gittiğini belirterek, “Kendi çocuğum da SBS'ye hazırlanmak için dershaneye gidiyor. Milli Eğitim ile ilgili tüm sorunlar ortada dururken, hükümet dershaneleri kapatmaya çalışıyor. Oysa dershaneler bir sebep değil bir sonuçtur. Hiçbir anne baba çocuğunu dershaneye isteyerek göndermez. Sizler sebepleri ortadan kaldırmadan bir gün içerisinde dershaneleri kaldırıyorum diyemezsiniz. Bu ülkenin başbakanı, bu ülkeyi böyle adeta hava sıcaklığı gibi değişen kararlarla yönetemez. Başbakan yardımcısı çıkıp yok o öyle değil böyle dedikten sonra tekrar başbakan çıkıp, tekrar hayır öyle değil böyle diyerek, vatandaşın da kafasını karıştırıyorsa, bu ülkeyi yönetmeye hak etmiyor demektir.” dedi.

CHP’li Nazlıaka, öğretmenlerin bir çok sorunlarla baş başa olduğunu da hatırlattı. Nazlıaka, 11 yılda en çok bakan değişiminin Milli Eğitim Bakanlığı'nda olduğuna işaret ederek, “OECD verilerine göre OECD ülkeleri içerisinde en çok çalışan ve en az maddi karşılığını alan öğretmenler bizim öğretmenlerimiz. Öğretmenlerimizle yapılan bir ankette, öğretmenler itibarlarının korunmasını istedikleri sonucu çıkmıştır. Bir veli olarak ben de milli eğitim politikasından memnun değilim. Bir çocuğum SBS sınavı ile boğuşuyor, diğer çocuğum ise 4+4+4 mağduru.“ şeklinde konuştu.

Vatandaşlarla sohbet sırasında da velilerin sorusu üzerine dershane konusuna tekrar değinen Aylin Nazlıaka, Hükümetin velileri, öğrenciler ve sektörde bulunan kimselere sormadan yapmaya çalıştıkları tüm faaliyetlere, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, sebepler ortadan kalkmadığı sürece sonuna kadar karşı olacaklarını ifade etti. Program, Çankaya Belediyesi Halk Müziği Korosu'nun icra ettiği türkülerle devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.