Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Kuşoğlu'ndan İdris Güllüce'ye: Şehircilik felsefeniz nedir?

Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın 2015 bütçe görüşmelerinde konuşan CHP’li Bülent Kuşoğlu, Bakan İdris Güllüce’ye seslenerek “Nedir şehirleşme felsefeniz? Nasıl bir kent istiyorsunuz?” diye sordu. Bakanlığı, Türk mimarisine...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2014 23:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2014 23:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın 2015 bütçe görüşmelerinde konuşan CHP’li Bülent Kuşoğlu, Bakan İdris Güllüce’ye seslenerek “Nedir şehirleşme felsefeniz? Nasıl bir kent istiyorsunuz?” diye sordu.

Bakanlığı, Türk mimarisine uymayan bir politika izlemekle eleştiren Kuşoğlu, bu konuda büyük bir eksikliğin yaşandığını ifade ederek; “Bir çıplak tepenin üzerinde gördüğünüz evler, TOKİ’nin yaptığı konutlardır. Daha ucuza geliyor, ama bunlar bizim mimarimiz olamaz. Mimarimizdeki farklılığı ortaya koymayacak mıyız?” diye konuştu.

Kuşoğlu, yıl içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili büyük tartışmaların yaşandığına dikkat çekti. Bakan Güllüce’ye, “Nedir şehirleşme felsefeniz? Nasıl bir kent istiyorsunuz?” diye soran Kuşoğlu, bu konuda önemli bir eksikliğin olduğunu vurguladı. Kentlerde yeşilin katledildiğini ve doğaya saygı gösterilemediğini de ifade eden Kuşoğlu, “Boy boy apartman dairesi yapıyoruz. Bir çıplak tepenin üzerinde gördüğünüz evler varsa TOKİ’nin yaptığı konutlardır. Daha ucuza geliyor. Ama bunlar bizim mimarimiz olamaz. Mimarimizdeki farklılığı ortaya koymayacak mıyız? Kentleşmemiz artıyor? Ve megakentler oluşuyor. Büyük kentlerde yaşamak zordur. Bizim anlayışımız nedir ? Sizin halka benimsetmeniz gereken anlayış nedir?” ifadelerini kullandı.

Bakan Güllüce’ye Ankara’da, üniversitelerin ve hastanelerin neden şehir dışına alınmadığını da soran Kuşoğlu, bütün bunların planlanması gerektiğini dile getirdi. AB ilerleme raporunda, çevre ile ilgili önemli eleştirilerin olduğunu da aktaran Kuşoğlu, ÇED ile ilgili yapılan değişikliğin endişe verici olduğunu kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.