Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Kaplan: Okul idarecilerinin görevden alınması bir siyasi kıyımdır

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, okul müdürleri ve idarecilerin görevden alınmasının siyasi bir kıyım olduğunu söyledi. Kaplan'ın İzmit'teki KYÖD’de düzenlediği basın toplantısına Eğitim Bir-Sen Sendikası dışındaki...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2014 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2014 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP'li Kaplan: Okul idarecilerinin görevden alınması bir siyasi kıyımdır
CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, okul müdürleri ve idarecilerin görevden alınmasının siyasi bir kıyım olduğunu söyledi. Kaplan'ın İzmit'teki KYÖD’de düzenlediği basın toplantısına Eğitim Bir-Sen Sendikası dışındaki eğitim sendikalarının yanı sıra görevden alınan okul müdürleri ve idareciler de katıldı.

Bu konuyla ilgili önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi de veren CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, “Hukuk dışı yapılan bu siyasi kıyıma sessiz kalamayız. Çocuklarımızın ve geleceğimiz için hepimiz ortak ses olmalıyız” diye konuştu. Milletvekili Kaplan, “Kocaeli’ndeki dört büyük sendika başkanını bu toplantıya davet ettim. Eğitim Bir-Sen başkanı bu toplantıya diğer üç sendikayla aynı görüşü paylaşmadıkları için toplantıya katılmayacaklarını bildirdi. Ama biz burada bir sorunu konuşacağız. Burada siyasi bir şey öne çıkmayacak. Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili getirilen yasa tasarısının içinde okul müdürlerinin görev süresiyle ilgili de bir yönetmelik vardı ve yönetmeliği uygulamaya koydular. Türkiye’de eğitim sistemiyle bu kadar oynamanın hiç kimseye yararı yok.” diye konuştu.

Kaplan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her hükümet, her bakan değiştiğinde eğitimde de başka başka politikalar üretiyorlar. Son gelen yönetmelikle ilgili ben bir soru önergesi verdim. Takdirler verdikleri okul müdürlerini görevden almaya başladılar. 7 bin 200 müdürü görevden aldılar. Kocaeli’de bundan nasibini aldı. 383 okul müdürü arasından 214 arkadaşımız görevden alındı. Bu olaya sahip çıkmalıyız. Sadece eğitimcilere değil, bu konuya sahip çıkarak çocuklarımıza da sahip çıkmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Görevden almaların siyasi olduğuna vurgu yapan Kaplan, “Birileri bu eğitim dünyasını, yeni gelen yönetmelikleri Kocaeli’de birilerinin eline teslim ederek siyasal malzeme yaptılar. Kocaeli’de bu puanlamayı belirleyenler, okul müdürleri valiye, belediye başkanına, kaymakama yakın değilse ne kadar başarılı olursa olsunlar elediler ve görevden aldılar. Bu bir siyasal kıyımdır. Benden yana değil diye bu müdürlere kıydılar. Bu duruma sessiz kalmamalıyız. Çocuklarımızı ve geleceğimizi kaybetmemek adına eğitim camiasında yaşanan sıkıntıya sahip çıkmamız gerekiyor. İlçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerine bir çift lafım var. Siz eğitimcilerimizin yaşadığı sıkıntıları çok iyi biliyorsunuz. Nasıl bir vicdan ki bunları bile bile birilerine biat etmek adına müdürlerimize kıydınız. Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın da başka siyasal düşünceye sahip insanlara yaşam alanı sağlamalıdır. Sayın Topaca elini vicdanına koymalıdır. Üç ay önce ödül verdiğin müdürlere şimdi senden adam olmaz muamelesi yapmak vicdansızlıktır” ifadelerini kullandı.

Mehmet Hilal Kaplan konuşmasını tamamladıktan sonra toplantıya katılan sendika başkanları söz aldı. Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Pekin, Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Suca Omurca ve Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Güngör İrdem de konuşma yaparak söz konusu uygulamayı eleştirdiler.

KAPLAN’IN SORU ÖNERGESİ

Kaplan, bu konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın cevaplaması için Türkiye Büyük Millet Meclisine soru önergesi de verdi. Kaplan soru önergesinde şunları sordu:

1- Türkiye genelinde kaç okul müdürü Yönetmelikte belirtilen 4 yıl görev sonrası yeniden okul müdürü olarak atanmıştır? Kaç tanesi görevden alınmıştır? Türkiye’de toplam bu Yönetmeliğe tabi tutulan okul müdürü ve yönetici sayısı kaçtır?
2- Yönetmelikte belirtilen EK-1 çizelgesindeki değerlendirmeyi liyakat ve bilimsel çalışma anlayışına uygun mu hazırlanmıştır? Bir okul müdürünün görevinde kalabilmesi için değerlendirmenin yüzde 60’nın İl-ilçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürlerince yapılması sizce ne kadar doğrudur?
3- Değerlendirme sonrasında 75 puanın altında not alan okul müdürlerinin gerçekten başarısız olduğuna inanıyor musunuz?
4- Okul Müdürlerinin bu değerlendirmeye tabi tutulmalarına, hükümete yakın Eğitim Bir-Sen Sendikasına üye müdürlerin korunduğu doğru mudur? Türkiye genelinde okul müdürlerinin sendikal dağılımları nasıldır?
5- Kocaeli ilinde değerlendirme sonucunda 75 ve üzerinde puan alan okul müdürleri hangi sendikalara üyedir?
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.