Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP'li Bergama Belediyesi otopark için yaklaşık 30 ağacı söküyor

İzmir'in Bergama ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 30'dan fazla ağacı otopark yapmak için söktürmeye başladı. Yapımı devam eden kültür merkezine yakın bir yerdeki yeşil alanda bulunan ağaçları kökleyerek otopark inşaatı...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP'li Bergama Belediyesi otopark için yaklaşık 30 ağacı söküyor
İzmir'in Bergama ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 30'dan fazla ağacı otopark yapmak için söktürmeye başladı. Yapımı devam eden kültür merkezine yakın bir yerdeki yeşil alanda bulunan ağaçları kökleyerek otopark inşaatı başlatan belediyeye, halktan ve siyasilerden sert tepkiler geliyor. AK Parti Bergama İlçe Başkanı Raşit Ürper de bir basın toplantısı düzenleyerek duruma tepki gösterdi.

Ürper, toplantıda yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bergama’da CHP’li Belediye Başkanı, otopark yapımı için 30’a yakın çam ağacını katletti. Halkı da kandırmak için, ‘Buradan kökleyip başka naklediyoruz.’ diyor. Çam ağacı, 2 yaşından sonra köklenip bir yerden bir yere nakledilemez, ölür. CHP, İstanbul’da iki üç ağaç kesildi diye bütün Türkiye’yi ayağa kaldırdı. ODTÜ’de yol yapımı için kesilen ağaçlardan dolayı ortalığı ayağa kaldırıyor. Aynı CHP, Bergama’da otopark yapımı için ağaçları katlediyor. Biz böyle bir mantığa şaşırıyoruz. Normalde bu otopark, Bergama Belediyesi’nin yeni yaptırılan kültür merkezinin içinde olmalıydı. Başkanın daha önceden de ağaç kesmeye yönelik eylemleri oldu ama ilk defa gözle görünen ve şehir merkezinde olan bir yerde ağaç katletti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ODTÜ’de kesilen ağaçları protesto edenlere sahip çıkıyor. Ben de buradan diyorum ki aynı CHP’li Kılıçdaroğlu, gelsin buradaki katliam yapan belediyeye sahip çıksın da görelim.”

Başkan Gönenç ise basına gönderdiği açıklamada şunları kaydetti: “Katlı otopark, Bergama halkı arasında Eski Cezaevi olarak bilinen alanda yaşama geçiriliyor. Proje yapım süreci doğrultusunda Bergama Belediyesi de söz konusu alanda bulunan 20 adet çam ağacı ve 15 adet meyve ağacının ömürlerini sürdürebilmesi için başka bir alana taşınmasına yönelik çalışmalara başladı. Ortalama yaşı 20 civarında olan çam ağaçları, ağaç sökme makinesiyle alınarak tekniğine uygun bir biçimde Atmaca Mahallesi’nin arkasında bulunan Zeus Ormanı’na, meyve ağaçları ise belediyemizce yapılan parklara naklediliyor.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.