Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’den TKİ yönetim kurulu üyesi atamasıyla ilgili soru önergesi

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan yönetim kurulu üyeliğine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Hacı Eminoğlu’nun atanması meclis gündemine taşındı....

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan yönetim kurulu üyeliğine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Hacı Eminoğlu’nun atanması meclis gündemine taşındı. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, yapılan atamanın denetim faaliyetlerini zaafa uğratacağını söyledi.

Şeker, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından cevaplanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Söz konusu atama kararının 2 Mayıs 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandığını kaydeden Şeker, TKİ Yönetim Kurulu’nun, Kurum’un tüm faaliyet ve işlemlerinde karar verici konumda olduğuna dikkat çekti. Denetim Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın bu kurumun eksik, yanlış, hatalı işlem ve faaliyetlerini denetlemekle yükümlü olduğunu ifade eden Şeker, “Dolayısıyla Mustafa Hacı Eminoğlu kendisinin de imzasının olduğu kararları, faaliyetleri denetleyecektir. Bu anlamda, TKİ’nin denetimlerinin layıkıyla yapılamayacağına, eksik/kusurlu faaliyet ve işlemlerin üstünün örtüleceğine yönelik endişeler artmakta ve bahsedilen atama kararı sorunlu görülerek tartışma yaratmaktadır.” dedi.

TKİ Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan yönetim kurulu üyeliğine Mustafa Hacı Eminoğlu’nun atanmasının gerekçesini soran Şeker, Bakan Yıldız’a şu soruları da yöneltti:

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Daire Başkanı dışında, TKİ Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan yönetim kurulu üyeliği için bu pozisyonun nitelik ve şartlarını taşıyan başka bir aday bulunamamış mıdır?
- TKİ’nin olası yanlış veya kusurlu faaliyet ve işlemlerinde sorumluluğu olan bir kişi, kurumun denetim faaliyetlerini gereği gibi yerine getirebilir mi?
- Bu anlamda yaptığınız atamayı etik ve doğru buluyor musunuz?
- Bakanlık Denetim Hizmetleri Daire Başkanı’nın TKİ yönetim kurulu üyeliğine atanması ile, bu kurumun denetim faaliyetlerinin zafiyete uğrayacağına, hata ve kusurların üstünün örtüleceğine dair endişeleri gidermek adına bir önlem alınacak mıdır?”


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.