Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Uşak Milletvekili Yılmaz: Tuz kokmuştur

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, "Yargı ile bu kadar oynarsanız böyle mahkeme kararları bile hiçe sayılır. Hukuk şu an berbat bir durumda, bütün hukuk kuralları, ceza kuralları hiçe sayılmakta." dedi.Milletvekili Yılmaz, İstanbul...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2015 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2015 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Uşak Milletvekili Yılmaz: Tuz kokmuştur
CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, "Yargı ile bu kadar oynarsanız böyle mahkeme kararları bile hiçe sayılır. Hukuk şu an berbat bir durumda, bütün hukuk kuralları, ceza kuralları hiçe sayılmakta." dedi.

Milletvekili Yılmaz, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve polisler hakkında verdiği tahliye kararı ve sonrasında yaşanan süreç hakkında değerlendirmelerde bulundu. Tuzun koktuğunu ve ipin ucunun kaçtığını söyleyen Yılmaz, "Bir gariplik var. Şu anda yapılan uygulama ve müdahale gösteriyor ki Sulh Ceza Hakimlerini tümüyle hakimiyetleri altına almışlar. Yargı paketleri ile hukuku ortadan kaldırdılar. Özel yetkili mahkemeleri kaldırdık dediler, özel yetkili sulh ceza mahkemelerini oluşturdular. Şu anda sulh ceza mahkemeleri tamamı ile iktidarın denetiminde özel yetkili mahkemeler konumunda çalışmaktadır." ifadesini kullandı.

Özel yetkili sulh ceza hakimlerinin iktidarın kimliği altında hareket eden hakimler haline geldiğini ifade eden Yılmaz, "Eskiden üstünlerin hukuku mu hukukun üstünlüğü mü sorusu soruluyordu. Geldiğimiz nokta iktidarın hukuku geçerli konumuna geldik. Bu durumdan sonra Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkı doğmuştur. Sorun şudur, sulh ceza hakimleri iktidarın hakimleri haline gelmiştir." diye konuştu.

Serbest bırakılma kararın desteklediklerini söyleyen CHP Uşak İl Başkanı Ferit Celal Güney de "Mahkeme kararına uyulmadığı aşikardır. CHP olarak başta Hidayet Karaca olmak üzere diğer tutukluların serbest bırakılma kararını destekliyoruz. Yapılan yanlış ve hukuksuz bir uygulamadır. İktidar karakterinin gereğini yerine getirmiştir. Bu yapılan müdahale ile yarın seçim sonuçları ile ilgili olası bir itirazda muhalefetin alacağı cevap düşündürücü olacaktır." dedi.

Uşak Barosu Başkanı Baki Kantar da "Biz Hukuk'ta böyle öğrenmedik. Baştan sona bütün hukuk kuralları ihlal edildi. Bir hukukçu olarak bu tür uygulamalardan utanç duyuyoruz." ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.