Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Milletvekili Öz Somalı şehit madencinin hasta çocuğunu Meclis'e taşıdı

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında şehit olan, Hayrullah Baygül'ün yetim kalan 4 yaşındaki hasta oğlu Enes Baygül'ün bakım masraflarının birçoğu devlet tarafından karşılamadığı...

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2015 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2015 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında şehit olan, Hayrullah Baygül'ün yetim kalan 4 yaşındaki hasta oğlu Enes Baygül'ün bakım masraflarının birçoğu devlet tarafından karşılamadığı için yaşanan sıkıntıları için soru önergesi vererek TBMM'ye taşıdı.

Soma'da 13 Mayıs'ta meydana gelen faciada yaşamını yitiren 301 madencinin aralarında bulunan 27 yaşındaki Hayrullah Baygül'ün hasta çocuğu Enes Baygül'ün Serebral Palsi (beyin felci) hastalığının tedavi masraflarını karşılayabilmek için, madene çalışmaya girmişti. Yaşanan facia sonrası şehit eşi 24 yaşındaki Zemine Baygül ise 4 yaşındaki hasta oğlu Enes Baygül'ün sağlık masraflarının birçoğunun devlet tarafından karşılanmaması nedeniyle sıkıntılar yaşamaya başladı.

Şehit madenci eşinin çaresizliği yerel gazete ve internet sitelerinde haber olmasından sonra CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz de hasta olan Enes Baygül'ün durumunu TBMM'ye taşıdı. Milletvekili Öz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun cevaplaması istemiyle, TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Milletvekili Sakine Öz, soru önergesinde, Soma'da, 2014 tarihinde 13 Mayıs'ta yaşanan maden faciasının ardından, madenci yakınlarının yaşadığı özlük hakları, sağlık ve sosyal güvence sorunlarını iletmesine rağmen ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ne de Sağlık Bakanlığı tarafından mağduriyetlerin giderilmesi için gerekli düzenlemeler yeterince yapılmadığına vurguladı.

Yaşanan maden faciasında yaşamını yitiren madencilerden, Hayrullah Baygül'ün oğlu Enes Baygül'ün bir süredir evde yatalak olarak bir solunum cihazına bağlı ve burundan beslenerek yaşamını sürdürdüğünü yönelik önergesinde dikkati çeken Öz, "Beyin felci teşhisi konan ve 15 günde bir değiştirilmesi gereken solunum yolunun açık tutulmasını sağlayan trakeostomi kanulü taşıyan çocuğumuzun bu masrafının tamamı devlet tarafından karşılanmamakta, aspirasyon sondasının yarısı ödenmekte. Düzenli kullanılması gereken enjektör, ilaç, eldiven, bez ve mama torbası ise devlet tarafından karşılanmamaktadır. Annemiz, bu temel ihtiyaçları ancak hayırseverlerin yardımıyla karşılayabilmektedir." dedi.

Milletvekili Öz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan şu sorulara cevap istedi: "Bahse konusu olan tedavi sorunları yaşayan, Enes Baygül için bakanlığınız devreye girecek midir? Enes Baygül'ün ve Soma maden faciasında yaşamını yitiren tüm madencilerimizin sosyal güvence, sağlık sorunları yaşamaya devam eden yakınları için daha iyi koşullarda tedavi edilmesi ve bakılması için hangi çalışmalar yapılacaktır?"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.