Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Kütahya teşkilatı adliye önüne siyah çelenk bıraktı

17 ve 25 Aralık operasyonlarına verilen takipsizlik kararını Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanlığı adliyenin önüne bıraktığı siyah çelenk ile protesto etti.CHP İl Başkanlığı, 17 ve 25 Aralık operasyonları sonrası alınan...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2014 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2014 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Kütahya teşkilatı adliye önüne siyah çelenk bıraktı
17 ve 25 Aralık operasyonlarına verilen takipsizlik kararını Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanlığı adliyenin önüne bıraktığı siyah çelenk ile protesto etti.

CHP İl Başkanlığı, 17 ve 25 Aralık operasyonları sonrası alınan takipsizlik kararını Kütahya Adliyesi önüne bıraktığı siyah çelenk ile protesto etti. Parti binasından Kütahya Adliyesi'ne kadar yürüyen partililer, adliye bahçesindeki Atatürk anıtının önüne ‘Adaletin Kara Günü’ yazılı siyah çelengi bıraktı. CHP İl Başkanı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, 17 ve 25 Aralık’taki operasyonların Türkiye’nin rüşvet, yolsuzluk, vurgun ve kara para cenneti haline geldiğini belirterek, “Ülkemiz rüşvet, yolsuzluk, vurgun ve talan ve kara para cenneti haline getirilmiştir. Halkımızı yolsuzluk, açlık ve borç batağına sürükleyen AKP iktidarı rüşvet, yolsuzluk ve talanla ülkenin ve halkın geleceğini karanlık güçlere teslim etmektedirler. Son 100 yılın en büyük yolsuzluk olayı operasyonu, kirli bir adaletle kapatılmak istenmektedir” ifadelerini kullandı.

Şahbaz, açıklamasına şunları söyledi: “Yolsuzluk soruşturmaları başlatıldığında soruşturmayı yürüten savcılar görevden alınmış, il emniyet müdürleri ve polis yöneticileri sürgünle görev yerleri değiştirerek yolsuzlukların üzeri örtülmeye çalışılmıştır. Yolsuzluk şüphelerinin odağında bulunan dört bakanın soruşturulması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kurulan soruşturma komisyonu da olayın üzerinden on ay geçmesine rağmen henüz çalıştırılmamıştır.”

“17-25 ARALIK TARİHLERİ TÜRKİYE’DE ADALETİN SAATİNİN DURDUĞU ANLAR OLARAK TARİHE GEÇTİ”

Şahbaz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği takipsizlik kararı ile davanın kapatılmaya çalıştığını söyledi. Şahbaz açıklamasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’yi sarsan Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın verdiği 'takipsizlik' kararı ile kapatılmaya çalışılmaktadır. 17 Aralık dosyasının kapatılmış olması Türkiye’de adaletin sonlandığının ve sıfırlandığının en somut göstergesidir. 17-25 Aralık tarihleri Türkiye’de adaletin saatinin durduğu anlar olarak tarihe geçmişlerdir. AKP iktidarı, TBMM bünyesinde yolsuzluk olaylarının odağındaki dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler, dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, dönemin Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı soruşturmak için kurulan komisyon da hukuksuz bir şekilde işlevsiz hale getirilerek ilgili kişiler aklanmaya çalışılmaktadır.
Takipsizlik kararı verilebilir ama CHP bu dosyaları her zeminde takip edecektir. Bakan çocukları ve işadamı Reza Zarrab başta olmak üzere dosya kapsamındaki 53 kişi kamuoyu vicdanında ömür boyu mahkumiyet almışlardır. Bu dosyada adı geçenler adaletin önünde aklanması gerekirken, ömür boyu bu büyük şaibenin ağırlığını yaşayacaklardır. Bu da bir bakıma onlar için büyük ceza ve çocuklarına bırakacakları karanlık bir manevi miras olacaktır. İktidar yargıyı baskı altına alarak belki bu soruşturmaları ‘takipsizlik kararı’ ile kapatmış olabilir. Ancak unutulmamalıdır ki, 17-25 Aralık tarihleri CHP tarafından her zeminde dile getirilecek, unutturulmayacak ve takip edilecektir. Bu büyük yolsuzluk dosyaları bugün için belki kapatılmış olabilir, ama bu dosyalar kamuoyu vicdanında çoktan ömür boyu mahkumiyete çarptırılmışlardır. Belki bu kişilerin ailelerine bıraktıkları maddi büyük bir servet olabilir, ancak aynı zamanda bıraktıkları karanlık manevi miras mahkumiyetlerini ağırlaştırmış olacaktır. Biz bu durumu CHP Kütahya Teşkilatı olarak adaletin kalesi olan Kütahya Adliyesi’nde ve CHP olarak tüm yurtta 81 ilin Adliye Sarayı ve Adliyelerinde ‘17 Aralık Adaletin Kara Günü’ yazılı siyah çelenk bırakarak protesto ediyoruz ve ülkemiz için adalet istiyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.