Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Karşıyaka eski İlçe Başkanı'na bin 675 yıl hapis istendi

İzmir’de CHP Karşıyaka eski İlçe Başkanı Adnan Alabay'ın da aralarında bulunduğu iddia edilen suç örgütü üyelerine bin 675 yıl ve ömür boyu hapis istendi. Geçen yıl İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de CHP Karşıyaka eski İlçe Başkanı Adnan Alabay'ın da aralarında bulunduğu iddia edilen suç örgütü üyelerine bin 675 yıl ve ömür boyu hapis istendi.

Geçen yıl İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, suç örgütü kurarak silahla yaralama, tehdit, zorla senet imzalatma, işyeri ele geçirme, adli yargılamayı etkileme, ihaleye fesat karıştırma ve dolandırıcılık gibi birçok suça karıştıkları iddiasıyla söz konusu zanlılara yönelik İzmir, İstanbul ve Bursa'da eşzamanlı operasyon düzenlenmişti. Elebaşılığını Av. Devrim Alabay'ın yaptığı, yöneticileri arasında amcası CHP eski İlçe Başkanı Alabay’ın da bulunduğu iddia edilen suç örgütü üyesi 53 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan, aralarında Devrim Alabay, Adnan Alabay ve Ali Alabay'ın da bulunduğu 18 kişi tutuklanmıştı. Av. Alabay ve amcası Adnan Alabay'ın da aralarında bulunduğu 18'i tutuklu 53 sanık hakkında savcısı, 436 sayfa ve 88 ek klasörden oluşan iddianameyi tamamladı. İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada Adnan Alabay'a bin 675,5 yıl ve ömür boyu, Devrim Alabay'a bin 653,5 yıl ve ömür boyu, Ali Alabay'a bin 623,5 yıl ve ömür boyu hapis cezaları istendi. Diğer sanıklar hakkında ise 2 ile 140,5 yıl arasında değişen hapis cezaları talep edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.