Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Grup Başkan Vekili Özel: MHP’ye aynı uslüpla cevap verirsek Türkiye kaybeder

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, MHP’ye yaptığı, ‘Başbakan siz olun’ teklifine gösterilen tepkiye anlam veremediklerini söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Kılıçdaroğlu’nun...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2015 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2015 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Grup Başkan Vekili Özel: MHP’ye aynı uslüpla cevap verirsek Türkiye kaybeder
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, MHP’ye yaptığı, ‘Başbakan siz olun’ teklifine gösterilen tepkiye anlam veremediklerini söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Kılıçdaroğlu’nun önerisine gösterdiği sert tepkiyi anlayamadıklarını aktaran Özel, “Açıkçası duymak istemezdik. Bizim buna bu üslupla cevap vermeye niyetimiz yok. Verirsek Türkiye kaybeder” dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Kılıçdaroğlu’nun ‘Başbakan siz olun’ önerisine gösterdiği tepkiyi anlayamadıklarını belirtti. Özel şunları söyledi; “Açıkçası duymak istemezdik. Çünkü fevkalade centilmence ilişkiler içinde olduğumuz kişilerden böyle sözleri duymak elbette hoşumuza gitmiyor. Bunlara cevap hakkımız saklı olmakla birlikte, Türkiye’nin bunu istemediğini ve bu üslubu artık seçmenimizin hak etmediğini, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bu üsluptan bıktığını usandığını ve bizlerin hiç değilse böyle seçimden yeni çıkmış ve seçmenin uzlaşın iradesini ortaya koyduğu bu noktada bu yaklaşımları doğru bulmuyoruz.

İkincisi ne mutlu ki sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na bugüne kadar siyaset adamlarından en çok gelen eleştiri, ‘koltuk düşkünü’, işte ‘kırmızı plaka düşkünü’ işte ‘koltuğa yapıştı bırakmıyor’ denirken bugün bir ana muhalefet partisinin liderine seçim bildirgeleri birbirine çok benzediği ve hiçbir kibre kapılmadan, önce açıkladığımız halde, işte ‘taklit ettiniz, patenti bizde’ demeden ne mutlu ki doğru söylemişiz. Ortaklaştık burada dediğimiz bir diğer siyasi partinin sayın genel başkanına, ‘Gel emeklinin yüzünü güldürelim. Bu bayramda ikramiyesini alsın. Gel taşeron işçiyi bitirelim. Gel asgari ücreti bin 500 lira yapalım. Gel vatandaşa verdiğimiz tüm ekonomik sosyal ve demokrasi özgürlüğe dair talepleri yerine getirelim ve gerekirse bunun için de başbakan da sen ol’ demesi bir hakaret olarak kabul ediliyor. Bunu anlamak, algılamak, hoş karşılamak mümkün değil. Ama söz ağızdan çıkıyor. Çıktıktan sonra da artık sahibinin bu konuda bir şeyler söylemesi gerekir. Bizim buna bu üslupla cevap vermeye niyetimiz yok, verirsek Türkiye kaybeder.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.