Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya: TKİ bu işten sıyrılamaz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, Soma Kaymakamlığı önünde oturma eylemi yapan maden işçilerini ziyaret etti. Akkaya, maden faciasından Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ)'nin de sorumlu olduğunu...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya: TKİ bu işten sıyrılamaz
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ve İstanbul Milletvekili Umut Oran, Soma Kaymakamlığı önünde oturma eylemi yapan maden işçilerini ziyaret etti. Akkaya, maden faciasından Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ)'nin de sorumlu olduğunu ve bu işten sıyrılamayacağını iddia etti. Akkaya, konuşmasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i de eleştirdi.

Manisa'nın Soma ilçesinde, maden işçilerinin kaymakamlık binası önündeki oturma eylemi dördüncü gününde devam ediyor. Genel Başkan Yardımcısı Akkaya ve Milletvekili Oran, bu işçileri ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada, “Burada Çalışma Bakanı işgüzarlık yaptı. Çalışma ödeneği diye işçilerin maaşını devlet verecek. Sana mı kalmış? Kanuna bir baksın önce. Çalışma ödeneği için işverenin teklifi üzerine kaymakamlığa müracaat edilir. İşveren, o şartlar oluyor mu olmuyor mu diye Çalışma Bakanlığı’na gönderir, bakanlık ona göre karar verir. Bu sizden kaynaklanan bir sorun değil, bu işverenden kaynaklanan bir sorun. Onun için size çalışma ödeneği falan değil, maaşınızın tam olarak ödenmesi gerekir. Buradaki işçiler çalışsa da çalışmasa da bu işverenin sorunudur, maaşlarını tam olarak alacaktır. Bu işin esas şeyi TKİ’dir. TKİ bu işten sıyrılamaz, biz bunun peşindeyiz.” dedi.

Oran da yaşanan acının çok büyük ve siyaset üstü olduğunu kaydetti. Acının bazı gerçeklerin görülmesine vesile olduğunu belirterek, “Bu acı olay, bir kez daha düşünmemize neden oldu. Umut ediyoruz ki bu tür olaylar bir daha olmaz. Burada çekilen acıların, yaşanan sıkıntıların bir ders olması lazım. Biz sorunlarınızı takip edeceğiz, siz de birlik beraberlik içinde olmalısınız.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.