Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP binasına ikinci kez asılan yolsuzluk pankartı da indirildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı binasına ikinci kez asılan ‘17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olsun' yazılı pankart için polis tekrar il binasına geldi. Pankart, polisin müdahalesiyle indirildi....

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 01:17
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 01:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı binasına ikinci kez asılan ‘17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olsun' yazılı pankart için polis tekrar il binasına geldi. Pankart, polisin müdahalesiyle indirildi. CHP'li Sezgin Tanrıkulu, "İstedikleri kadar savcı kararı alsınlar. Partimizin ve Türkiye'nin nöbetini tutmaya devam edeceğiz" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına ‘17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olsun' yazılı pankart asıldı. Yolsuzlukla suçlanan 4 bakanın maskeli fotoğraflarının bulunduğu pankartın indirilmesi için AK Parti İstanbul İl Teşkilatı şikayette bulundu. Savcılık da pankartın indirilmesi için CHP binasına polis gönderdi. Partililer, pankartı indirmemek için direndi. Ancak polis, pankartı zorla indirmek için söz konusu adrese vinç istedi. Kağıthane Belediyesi’nden gelen vinçle pankart indirildi.

CHP İstanbul Gençlik Kolları temsilcileri, ikinci kez benzer bir pankartı parti binasının çatısına astı. Polis ekipleri de ikinci kez CHP İl Başkanlığı binasına geldi. Ancak CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Kadir Gökmen Öğüt de bu sefer il binasında hazır bulundu. Polis ekiplerinin pankartı indirmeleri halinde tekrar yenisini asacaklarını belirten CHP Milletvekilleri, verilmeyen billboard ve tüm engellemelere direneceklerini ifade etti. Pankart, polisin müdahalesiyle ikinci kez indirildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, yaptığı açıklamada yolsuzluk ve rüşvet algısının toplumun vicdanına mahkum olduğunu belirterek, "Değerli arkadaşlar bu hafta bizim önerimizle yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olarak ilan edildi. Bunun kanun teklifi verdik. Bütün Türkiye'de il ve ilçe binalarında bunları astık ve asıyoruz. Biz asacağız onlar istedikleri kadar hakim ve savcılardan karar alsınlar indirsinler biz yenisini asacağız. Bu algıyı değiştiremezler. Bunlar rüşvet ve yolsuzlukta toplum vicdanına mahkum olmuşlar, mahkum olmaya devam edecekler. Biz gece saatinde buradayız. Partimizin ve Türkiye'nin nöbetini tutmaya devam edeceğiz. Gelsinler savcı karar alsın indirsin indirmesin biz burada olacağız. Ben burada tekrar gençlik örgütümüze teşekkür ediyorum. Büyük bir kararlılıkla burada durmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ise, "Gençlerimizi buraya bu pankartı büyük bir duyarlılık içerisinde geleceklerinin yok olmaması adına tekrar bu yolsuzlukla bir daha karşılaşmamak adına mücadele haftasında bu pankartları astılar. Türkiye'nin dört bir yanında da asıyorlar ve asacaklar. Bunların başkanımızın da dediği gibi bu pankartlar asılacak inecek asılacak inecek biz burada bir hafta boyunca eylemlerimize devam edeceğiz. Bunlara billboardlar vermiyorlar her şeyi yasaklıyorlar. Madem öyle dün Ankara'da canlı billboard eylemi yaptık. Tüm Türkiye'de de binalarımıza bu pankartlar asılacak. Onlar da indirecekler. Bu mücadele sürecek" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.