Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cesetlerini böyle sürüklediler

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Ofisi, Musul'da kuşatma altında tutulan DEAŞ'ın hainlik ve işbirliğiyle suçladığı 40 sivili öldürdükten sonra cansız bedenlerini elektrik direğine astığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2016 07:55
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2016 07:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cesetlerini böyle sürüklediler
Reuters haber ajansı da önceki haftalarda girilen Musul'un kenarındaki Karama mahallesinde öldürülen DEAŞ militanlarının fotoğraflarını geçti. Irak polisi, bir binadaki cesetleri iplere bağlayarak sürükledi ve ardından toprağa gömdü.

Uluslararası ajansların son dakika olarak geçtiği açıklamaya göre, DEAŞ idam ettiği sivillerin bedenlerini elektrik direklerine astı. Katledilen sivillere 'Irak Güvenlik Güçleri ajanı ve hain' yazan turuncu giysiler giydirildi.

DEAŞ’ın cep telefonu kullanılması yasağına uymadığı ifade edilen bir sivilin de öldürüldüğü belirtildi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, DEAŞ'ın kaçırdığı kadınların bazılarının örgüt militanlarına verildiğini bazılarının da konvoylarda kullanıldığını söyledi. Shamdasani'nin verdiği bilgiye göre, sivillerin yaşadığı bölgelerde amonyum ve sülfür depolayan terör örgütü önümüzdeki günlerde kimyasal saldırı yapabilir.

DEAŞ'LILARIN CESETLERİ SÜRÜKLENDİ

Reuters haber ajansı, önceki haftalarda girilen Musul'un kenarındaki Karama mahallesinde öldürülen DEAŞ militanlarının fotoğraflarını geçti. Irak polisi, bir binadaki cesetleri iplere bağlayarak sürükledi ve ardından toprağa gömdü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.