Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çerkeşlilerden AKP'li Filiz'in besi çiftliğine protesto

Çankırı’nın Çerkeş ilçesine bağlı Turbaşı, Karga ve Dağçukurören köyü sakinleri, köylerinin yakınında bulunan ve Çankırı AK Parti Milletvekili Hüseyin Filiz’in ağabeyi Yüksel Filiz’e ait olan besi çiftliğini protesto etti.AKP'li...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2015 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2015 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çerkeşlilerden AKP'li Filiz'in besi çiftliğine protesto
Çankırı’nın Çerkeş ilçesine bağlı Turbaşı, Karga ve Dağçukurören köyü sakinleri, köylerinin yakınında bulunan ve Çankırı AK Parti Milletvekili Hüseyin Filiz’in ağabeyi Yüksel Filiz’e ait olan besi çiftliğini protesto etti.

AKP'li Hüseyin Filiz’in de ortak olduğu iddia edilen besi çiftliğindeki hayvan pisliklerinin çevreye akıtıldığını, bundan dolayı tarlalarının ekilemeyecek halde olduğunu söyledi. Köylerinde pis kokudan oturamadıklarını, köy mezarlığına hayvan pisliğinden dolayı gidemediklerini ifade eden vatandaşlar, tüm şikâyetler rağmen çiftlik için işlem yapılmadığını dile getirdiler. Köy Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde dövizlerle slogan atarak çiftliğin bulunduğu mera arazisine geldi. Burada açılama yapan köylülerden Fazlı Kırdal, “Suyumuzu içemiyoruz, zehirleniyoruz. Sayın cumhurbaşkanı, başbakan, bunu gözlesin, izlesin AKP Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz’e güç yetmiyor. Devlet bizim arkasında diye elinden geleni yapıyor. Çiftliğin pisliği hep suyun başına geliyor. Köyümüzün içine giriyor.” diye konuştu.

Devlet kurumunda çalışan ve ismini vermek istemeyen bir başka köylü ise akciğer hastası olduğunu belirterek, "Asiller vatandaşı köyünden kovar hale getirdi. Ben iple emekliliğimi beklerken, köyümde temiz hava almak isterken bu durumlara düştüm. Ben bu köyüme nasıl yerleşeceğim? Mezarlığımız 100 metre ileride, içler acısı.. Bir gelseler de hükümetten yetkililer görse.. buna bir dur diyecek yok mu? Ülkemizde adalet varsa biz bir türlü göremiyoruz. Bu adalet neredeyse buraya da tecelli etsin. Diyecek hiçbir şey bulamıyorum.” açıklamasında bulundu.

Grup adına açıklama yapan Ramazan T. de verdikleri dilekçeler üzerine Çankırı Halk Sağlığı'ndan görevlilerin köye gelerek analizler yaptığını belirtti. Ramazan T., şöyle konuştu: "Gelen memurlar da, analiz yapanlar da hep Hüseyin Filiz’den yana olmuştur. Bu kadar olmaz, yeter artık, BİMER'e şikayet attık. Hiçbir netice alamıyoruz. Pınarımıza, oluğumuza kadar pislik sızmıştır. Gelip, 'hiçbir şey yok' diyip gidiyorlar. Kaç kere şikayet ettik. Türkiye’de insanlara verilen değer bu kadar mı? Avrupa'da bunları yaşamıyorlar. Niye? Biz Türkiye’de yaşıyoruz. Böyle adalet istemiyorum. Yeğenim kanser hastası, babası, annesi köye gelemiyor. Hüseyin Filiz’in yapmış olduğu tesisler, köyümüze maddi-manevi zarar veriyor. Köyler arası iletişim bırakmadı. Hayvancılık yapılmıyor. Üretim olmuyor. Neden Hüseyin Filiz’den yana olunuyor? Neden köy halkından yana olunmuyor?”

Züleyha Tabakçıoğlu da çocuğunun beyin tümöründen ameliyat olduğunu ve temiz hava alması gerektiğini belirterek, “Ben buraya geleli 25 sene oldu. Evlendim evleneli köyümüz çok güzeldi. Her taraf doğaldı. Hüseyin Filiz gelince her taraf maf oldu. Benim çocuğum şu anda 15 yaşında, kemoterapi bitti. Beyin tümöründen 5 kere ameliyat oldu. Doktorlar 'temiz hava alması gerekiyor' dediler. Köyüme getiremiyorum evime gelemiyorum. Sivrisinekten, fareden duramıyoruz. Hüseyin Filiz’e söyledik ama ikna edemedik. Bize verdiği sözleri hiç tutmadı." açıklamasında bulundu.

Besi çiftliği müdürü Orhan Sarıca ise iddialar ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “ÇED raporlarımız var. Sağlık Bakanlığı'ndan herhangi bir sıkıntının olmadığına dair tutanaklarımız mevcut. Şunu belirtmek istiyorum. Çerkeş’te hayvancılığın kalkınması için, bu insanların kaliteli hayvanlar yetiştirmesi için bir mücadele veriyoruz. Bizim herkesle aramız iyi. O araziler bizim. gübreleme yapıyoruz. Yonca yetiştireceğimiz için gübreleme yapılmış.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.