Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cem Vakfı 8. kamuoyu toplantısını Ankara’da yaptı

Cem Vakfı 2. Başkanı Doğan Bermek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) Aleviler hakkında dava ve kararları hakkındaki 8. kamuoyu toplantısını Ankara’da gerçekleştirdi.Doğan Bermek, AHİM’in Aleviler hakkında davaları ve karaları...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2015 20:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2015 20:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cem Vakfı 2. Başkanı Doğan Bermek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) Aleviler hakkında dava ve kararları hakkındaki 8. kamuoyu toplantısını Ankara’da gerçekleştirdi.

Doğan Bermek, AHİM’in Aleviler hakkında davaları ve karaları hakkındaki 8. Kamuoyu Toplantısını Ankara, Milli Kütüphane Konferans salonunda yaptı.
Bermek burada yaptığı konuşmada Aleviler hakkındaki dava ve kararları Alevi vatandaşlar ile paylaştı. Bermek şunları kaydetti: "Cemevleri elektrik parası davası 2 Aralık 2014’te Türkiye aleyhine oy birliği ile sonuçlandı. Cemevlerinin ibadethane olduğu, dolayısıyla bu ülkenin herhangi bir ibadethaneye tanıdığı bütün haklardan cemevlerinin de yararlanması gerektiği Türkiye’ye anlatıldı. Bu kararın 90 gün itiraz süresi mart ayı başında doldu. Türkiye’nin bu kararı da temyiz edip etmediğini henüz bilmiyoruz. Bunu önümüzdeki haftalarda öğreneceğiz."

3 Haziran’da Strasburg’da AİHM'de Başbakanlık aleyhine bütçeden tüm inanç gruplarına ve Alevilere de pay ayrılması konusundaki davaya da değinen Bermek, "Davayı, AİHM aldığı bir kararla 3 Haziran günü Büyük Daire'de görmeye karar verdi. Burada verilen kararlar kesin kararlardır, temyize çıkmıyor. Biz bu davayı kazanacağımızdan eminiz ama yine de davanın sonucunu da görmek gerek." diye konuştu.

Öte yandan Aleviler hakkındaki dava ve kararları bilgilendirme toplantıları 25-26 Nisan’da Amasya ve Merzifon’da, mayıs ayı içinde ise Hollanda, İsviçre ve Almanya’da yapılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.