Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CBÜ Rektörü Çelebi: Celal Bayar isminin değişmesini doğru bulmuyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Manisa'daki Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Kemal Çelebi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Celal Bayar isminin değişmesini önerdiğini ancak bunu doğru...

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CBÜ Rektörü Çelebi: Celal Bayar isminin değişmesini doğru bulmuyorum
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Manisa'daki Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Kemal Çelebi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Celal Bayar isminin değişmesini önerdiğini ancak bunu doğru bulmadığını ifade etti.

“Kemal Çelebi’yi tanıyan tanır.” diyen Rektör Çelebi, “Babası bile emir verse yapmaz. Açık ve net söylüyorum. Evet, Celal Bayar Üniversitesi’nin başına Manisa gelmesi konusunu Sayın Bülent Arınç da dile getirdi. Hattâ o daha ileriye gitti, Celal Bayar isminin değişmesini önerdi. Onu doğru bulmadığımı ifade ediyorum. İsim Manisa’ya uygun olmasa da 22 yıl sonra isim değişmez. Şimdi bazı gazetelerde, 'Arınç istedi.' deniyor. Halbuki bu bizim düşüncemizdi. Bunun dışında ilk beni ziyarete gelen Manisa Valisi'dir. Vali Bey, Manisalı olmayan birisi olarak bu Celal Bayar Üniversitesi’nin nerede olduğunu bilemediğini ifade etti. ‘Hocam, bunun başına Manisa getirin en azından.’ dedi.” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Çelebi sözlerine şöyle devam etti: “Bakın çünkü Celal Bayar, Manisa ile hatırlanmıyor. Manisa, Celal Bayar ile hatırlanmıyor. Dolayısıyla bu Bülent Bey’in de beni ziyaretinde bu konuyu gündeme getirmesinden sonra zaten bazı basın organlarımızda sivil toplum örgütleriyle röportajlar yapıldı. Ticaret ve Sanayi Odası ile Ziraat Odası ile Ticaret Borsası Başkanı ile; herkes şu konuda hemfikir oldu; 'Manisa' Celal Bayar’ın başına gelsin ama şu konuda mutabakat yoktu, Celal Bayar’ın ismi değişsin konusunda mutabakat yoktu ama Manisa başına gelsin. Bu konuda kimsenin itirazı yoktu. Dolayısıyla bu sadece ben isteğim için değil, sadece Vali Bey istediği için değil, sadece Bülent Bey istediği için değil, bu Manisa istediği için oldu.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.