Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çay ocağı değil adeta müze (Özel)

Tekirdağ'ın Tarihi Bedesten Çarşısı'ndaki çay ocağına gelenler kendilerini bir müzede sanıyor. Bir kısmı kendi dede ve ninesinden kalan büyük bir çoğunluğunu da antikacı ve eskicilerden satın alan çay ocağı işletmecisi, gelenleri...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 12:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çay ocağı değil adeta müze (Özel)
Tekirdağ'ın Tarihi Bedesten Çarşısı'ndaki çay ocağına gelenler kendilerini bir müzede sanıyor. Bir kısmı kendi dede ve ninesinden kalan büyük bir çoğunluğunu da antikacı ve eskicilerden satın alan çay ocağı işletmecisi, gelenleri adeta yakın geçmişe yolculuğa çıkarıyor.

Tarihi Bedesten Çarşısı'nda ki çay ocağını işleten Halim Balta, uzun yıllar boyunca topladığı tarihi eserleri dükkânında sergiliyor. Kendisinin de tam olarak sayısını bilemediği yüzlerce tarihi esere sahip olan Balta, iki şeyin yan yana gelmesinin merak ve ilgi olmadan mümkün olmayacağını, bu kadar eski eserin bir araya gelmesinin de meraktan kaynaklandığını ifade ediyor. Çay ocağındaki eserlerin bazılarının dedelerinden kaldığını bazılarını da parasıyla aldığını söylüyor.

Bunca eserin arasında olmaktan huzur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Balta, “Ömrüm yettiğince bunlara sahip çıkacağım. Burada dedelerimizden ve ninelerimizden kalan, eskilerin özlemini dindiren eşyalar var. Bunlar sadece benim değil hepimizin geçmişine ait şeyler. Bunların içinde olmaktan huzur ve mutluluk duyuyorum. Bunlar olmasa burayı da çalıştırmam kapatır giderim.” dedi.

Çay ocağına yurtiçi ve yurtdışından pek çok insanın geldiğini aktaran Halim Balta, “Bunları almak isteyenler de oldu ancak satmayı hiç düşünmedim ve böyle bir düşüncem de olmayacak. Çocuklarım da beni bu konuda sağolsunlar hep destekliyor. Allah bana ömür verdikçe bunlara sahip çıkacağım ve toplamaya da devam edeceğim.” diye konuştu.

Bazı parçaların çalındığını buna karşın ister istemez üzüldüğünü ancak yapacak bir şeyin olmadığını vurgulayan Balta, dedelerinden kalan bu eserleri bir sergi açarak insanlara göstermek istediği mesajını da yetkililere iletiyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.