Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Canlı: Dershaneler kapanırsa, küçük kentlerle büyükşehirler arasında uçurum olur

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, dershanelerin kapatılmasının öğretmen sirkülasyonun fazla olduğu küçük kentlerle büyükşehirler arasında eğitim-öğretimde uçurum oluşturacağını söyledi. Son 3 dönemdir ilin başkanlığını...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Canlı: Dershaneler kapanırsa, küçük kentlerle büyükşehirler arasında uçurum olur
Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, dershanelerin kapatılmasının öğretmen sirkülasyonun fazla olduğu küçük kentlerle büyükşehirler arasında eğitim-öğretimde uçurum oluşturacağını söyledi.

Son 3 dönemdir ilin başkanlığını yapan ve önümüzdeki seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nden yeniden aday olan Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, "Bu süreçte ihtiyaç olan ve gerçekten toplumdaki adaletsizliği ortadan kaldıran, bireylere eğitim-öğretim fırsatı sunan fakir öğrenciler için de üniversiteye geçiş basamağı olan dershanelerin kapatılması fırsat eşitliğine vurulmuş en büyük darbedir. Öğretmen sirkülasyonunun fazla olduğu il ve ilçelerde çocuklar yetersiz kaldığı derslerini dershanelerde tamamlama fırsatı buluyor. Böyle bir durumda büyükşehirlerde sınavlara hazırlanan bir öğrenci ile bizim durumumuzda olan iller arasında adaletsiz bir yarış olacaktır. Geleceğin ilim, siyaset adamlarının yetişmesinin önüne geçilmemelidir. Gerekli altyapı hazırlanmadığı sürece dershanelerin kapatılması imkansızdır." dedi.

Geçtiğimiz yıl eksik kaldığı dersler için kendi çocuğunu da özel ders aldırdığını kaydeden Canlı, "Evlerde özel ders verilmesini engelleyebilir misiniz? Her şeyin özelleştiği bir ortamda, özel hizmet sunan ve millete ihtiyacı olan katkıyı sağlayan dershanelerin kapatılması düşünülemez. Gerek KPSS, gerekse üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler dershaneye gitmeden sınavlara eksik olarak hazırlanacaktır. Ülkemizin öncelikli sorunu bu olması gerekir." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.