Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çankırı'da 5. İstiklal Yolu Yürüyüşü yapıldı

Kurtuluş Savaşı'nın yapıldığı yıllarda, cephe gerisinde zorlu şartlarda erzak ve mühimmat taşıyan kahramanlar unutulmuyor. Çankırı'nın Ilgaz İlçesine bağlı Kıyısın Köyü'nde ''5. İstiklal Yolu Yürüyüşü'' yapıldı. Önceki...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çankırı'da 5. İstiklal Yolu Yürüyüşü yapıldı
Kurtuluş Savaşı'nın yapıldığı yıllarda, cephe gerisinde zorlu şartlarda erzak ve mühimmat taşıyan kahramanlar unutulmuyor. Çankırı'nın Ilgaz İlçesine bağlı Kıyısın Köyü'nde ''5. İstiklal Yolu Yürüyüşü'' yapıldı. Önceki yıllara göre daha fazla katılımın sağlandığı yürüyüşte, kentin tüm ilçelerinden vatandaşlar otobüsler ile yürüyüşe katıldı.

Ilgaz yolu üzerindeki Üç Oluk Jandarma Karakolu önünde toplanan katılımcılar, buradan Kıyısın Köyü'ne doğru harekete geçti. Savaş yıllarında İnebolu Limanı'ndan gelen cephaneyi Ankara istikametine götüren bölge halkının kullandığı yolda yürüyen katılımcılar, kağnı arabası eşliğinde beş kilometre yürüyüş yaptı.

Kıyısın köyünde sona eren ilk yürüşün ardından, köy meydanında tören düzenlendi. Törende konuşan Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Kurtuluş Savaşı'nda cephede savaşan ordu ile birlikte bölge halkınında büyük bir fedakarlık gösterdiğini söyledi. Binlerce ton cephane ve erzağın bölge insanı tarafından Ankara'ya ulaştırıldığını hatırlatan Özcan, ''İstiklal yolu bizim açımızdan önemli bir yoldur. Yanık Emine, Şerife Bacı gibi analarımız bu yol da büyük bir fedakarlık örneği göstermiş, cephanenin taşınması için kendi evlatlarından vazgeçmiştir. Biz de gelecek yıldan itibaren yol üzerinde çeşitli projeleri hayata geçireceğiz'' diye konuştu.

Çankırı Milletvekili İdris Şahin'de, etkinliğin tarihi mirasın gençlere anlatılması adına önemli olduğunu vurgulayarak, '' Bu yolda pek çok kahramanlık, büyük acılar yaşanarak yazılmıştır. Bizler burada Anadolu kadınının savaş yıllarında ne kadar önemli bir rol üstlendiğini görmekteyiz. Bu ülkenin kurtulması adına verilen mücadeleyi hatırlamak ve bunları gelecek kuşaklara aktarmak adına çok önemli bir etkinlik'' dedi.

Konuşmaların ardından vatandaşlar bulgur pilavı ve hoşaf ikramı yapıldı. Etkinlik öğle yemeğinin ardından katılımcıların Doğu Karakolu'na yürüyüş yapması ile son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.