Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çankırı Barosu: Şiddet, yargının diğer mensuplarına da yöneldi

Çankırı Barosu Başkanlığı, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda gerçekleşen rehine operasyonunda şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ölümüyle ilgili açıklama yaptı. Çankırı Barosu açıklamada, "Yaşadığımız şiddetin...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2015 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2015 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çankırı Barosu: Şiddet, yargının diğer mensuplarına da yöneldi
Çankırı Barosu Başkanlığı, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda gerçekleşen rehine operasyonunda şehit olan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ölümüyle ilgili açıklama yaptı. Çankırı Barosu açıklamada, "Yaşadığımız şiddetin yargının diğer mensuplarına da yöneldiğini göstermekte" denildi.

Çankırı Barosundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bir Cumhuriyet Savcısının mesleğini icra ederken adliye içerisindeki odasında rehin alınması ve sonrasında da katledilmesi, daha önce defalarca avukat meslektaşlarımız nezdinde yaşadığımız şiddetin yargının diğer mensuplarına da yöneldiğini göstermektedir. Avukatlar adliye binalarına cübbe ile değil avukatlar için özel yapılmış turnikelerden x-ray cihazından geçerek avukat kimlikleri (Baro Kart) ile girerler. Kaldı ki; bu elim olay, hedefli bir terör saldırısı olup, organizasyon ve bağlantı olmadan gerçekleşmiş olması düşünülemez. Böylesi bir hedefli terör saldırısının engellenmesi istihbarat örgütü ve emniyet teşkilatının görevidir. Teröristler, adliye içine görevli memur/hakim/savcı görüntüsü altında da girmiş olabilirler. Yakın geçmişte yine Çağlayan adliyesinde silahla adam öldürme ve bıçaklama olayları yaşanmasına rağmen güvenlik zafiyetinin giderilemediği ortadadır. Devletin görevi, bireyi ve toplumu, özgürlüklerini de gözeterek korumaktır. Bu üzücü olayın benzerinin bir daha yaşanmaması adına ortak akıl, inanç ve samimiyetle hareket edilmesi için yapılması gereken herşeye Çankırı Barosu avukatlarının hazır olduğunu kamuoyuna saygıyla duyururuz. Meslektaşımız Mehmet Selim Kiraz’ a Allah’ tan rahmet, kederli ailesine, tüm yargı camiasına ve milletimize başsağlığı diliyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.