Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çankaya Köşkü’nde çifte kutlama

Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Çankaya Köşkü’nde resmi kutlama töreni düzenlendi. Konuklar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü hem Cumhuriyetin kuruluş yıldönümünün hem de doğum günü nedeniyle kutladı....

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Çankaya Köşkü’nde resmi kutlama töreni düzenlendi. Konuklar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü hem Cumhuriyetin kuruluş yıldönümünün hem de doğum günü nedeniyle kutladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyetin 90. kuruluş yıldönümü vesilesiyle kutlamaları Çankaya Köşkü’nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Gül'ü protokol sırasına göre TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel, Anamuhalefet Partisi Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Başbakan Yıldırım Akbulut, yüksel yargı mensupları, bakanlar kurulu üyeleri, kuvvet komutanlarının yanı sıra aralarında ABD ve Vatikan’ın da olduğu ülke büyükelçileri tebrik etti. Tören öncesi Başbakan Erdoğan ve Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel’in bir süre ayakta sohbet ettiği görüldü. Çankaya Köşkü'ndeki kutlamaları kabul töreninde AK Parti, CHP ve MHP'nin önde gelen isimlerin katılırken, BDP'den vekillerin törende katılmadığı görüldü.

Davetliler, 29 Ekim’de doğan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Cumhuriyet’in kuruluş yıldönümünün yanı sıra doğum gününü vesilesiyle ile de kutladı. Kabullerin ardından gazetecilerin Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik eden Cumhurbaşkanı Gül’e törenlerin sonrasında doğum gününü kutlayıp kutlamayacağının sorulması üzerine "Kutlamayı hep birlikte yapmış oluyoruz. Biliyorsunuz yaş günümü saklayamıyorum. Bir kez daha herkesin bayramını kutluyorum." şeklinde konuştu.

Mehmet Haberal'ın ilkkez katıldığı Çankaya Köşkü'ndeki kabul töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile tokalaşmaması dikkat çekti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.