Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Canik Belediye Başkanı Genç, büyükşehir için aday adayı oldu

Samsun’un Canik Belediye Başkanı Osman Genç, mahalli idareler seçiminde Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. AK Parti İl Başkanlığı binasında partililerin sevgi seli ile karşılanan Başkan Genç, Samsun’u...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Canik Belediye Başkanı Genç, büyükşehir için aday adayı oldu
Samsun’un Canik Belediye Başkanı Osman Genç, mahalli idareler seçiminde Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. AK Parti İl Başkanlığı binasında partililerin sevgi seli ile karşılanan Başkan Genç, Samsun’u her alanda gelişmiş, ekonomisi güçlü, ahlaki ve manevi değerleri yüksek uluslararası bir şehir yapma hedefi için aday adayı olduğunu söyledi.

    2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Canik Belediye Başkanı seçilen Osman Genç, Samsun’un biriken sorunları çözmek ve kenti yeniden eski ihtişamına kavuşturmak istediğini kaydetti. AK Partilerin ve Canikli vatandaşların büyük ilgisi altında aday adayı olduğunu açıklayan Başkan Genç, partisini aday gösterip seçilmesi halinde hayata geçireceği projelerini anlattı.

    Samsun’un şuan sosyo-ekonomik gelişmişlikte 33., yaşanabilir şehirler arasında 46., eğitimde 51., kültür-sanatta 53., güvenlikte 49., sağlıkta 7. ve erişebilirlikte 11. sırada bulunduğunu hatırlatan Büyükşehir Belediyesi aday adayı Osman Genç, bu tabloyu ve kenti bir adım yukarıya taşımayı arzuladığını belirtti. İl merkezi ve ilçelerinde iş dünyası, esnaf ve halkla yaptığı buluşmalarda kendisine büyük teveccüh gösterdiğinin altını çizen Başkan Osman Genç, kenti harekete geçirecek vizyon, bilgi ve deneyime sahip olduğunu vurguladı.

    İLK ÇÖZÜLECEK SORUN ULAŞIM OLACAK

    Büyükşehir Belediye Başkanı olur olmaz ilk çözeceği sorunun ulaşım olacağını söyleyen Başkan Osman Genç, “Bütün ilçelerin eşit şekilde gelişerek her bir ilçemizin cazibe merkezi olması lazım. Bunun için ilk yapılması gereken şey, ilçelerle merkez arasında rahat ve kolay bir ulaşım imkanının sağlanmasıdır. Bu sorun bizim ilk önceliğimiz olacaktır. Samsun ürünlerini ülke geneline ve dünyaya pazarlayacak ulaşım ağını sağlamlaştırdığımızda da gelişim önü açılmış olunacak.” dedi.

    2019’DA İLK 10 ŞEHİRDEN BİRİ OLMAK HAYAL DEĞİL

    Ortaya koyacağı projelerle 2019 ve 2023 hedefleri doğrultusunda kentin değişimini tüm katmanları ile birlikte sağlayacaklarını dile getiren Başkan Genç, “2019 yılında ülkemizin en gelişmiş 10 şehrinden biri olmak hayal değildir. Yaşanabilir bir Samsun istiyoruz. İşsizliğin minimuma indiği, gençlerin gurbete çıkmadığı, anaların, eşlerin özlem çekmediği, her yönüyle gelişmiş, ahlaki ve manevi değerlerin korunduğu bir Samsun hedefliyoruz. İhtiyacım olan tek şey, toplumun bütün kesimleriyle iyi bir koordinasyon içerisinde bu şehri yönetmektir. Kısacası zengin olan bu koronun iyi bir orkestra şefliğine ihtiyacı vardır." değerlendirmesinde bulundu.

    PROJELER SAMSUN’U GELECEĞE TAŞIYACAK

    Şehri Samsun, Aslı Samsun, Vadi, Samsun Merkez Park projelerinin Samsun’un gelişmesine ve değişmesine büyük katkı sağlayacağına da değinen Başkan Genç, “Bunların yanında Terme’den 19 Mayıs ilçesine uzanan sahil ve kumsallara sahip olan Samsun’un Karadeniz’in turizm cenneti olacak. Hızlı yük ve yolcu treni, aktarma limanı, hava alanı kargo tesisleri, büyük organize sanayi bölgesi, serbest ticaret bölgesi ile Samsun-Irak (Zaho) Demiryolu Hattı da Samsun’u lojistik ve ticaret merkezi yapacak ulaşım projelerimizdir.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.